Διασκέδαση Ταξίδια

Porto Santo : Το μικρό στολίδι της Πορτογαλίας!

Για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης, μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους ένα διαφορετικό ταξίδι από τα συνηθισμένα με πολύ ήλιο, αργό ρυθμό ,λίγο κόσμο,  θεαματικό τοπίο, εξαιρετική κουζίνα και ιστορικά στοιχεία. Όλα αυτά παραμένοντας στην Ευρώπη. Αυτά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του  Πόρτο Σάντο στον Ατλαντικό Ωκεανό, 50 χιλιόμετρα από το νησί της Μαδέρας.
Σε αντίθεση με την «μεγάλη αδελφή» την Μαδέρα που είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες, το Πόρτο Σάντο είναι ένα μικρό στολίδι με θέρετρα για όλα τα βαλάντια: μεγάλη εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν κάτι νέο σε σύγκριση με τους κλασικούς προορισμούς της Μεσογείου χωρίς καν να χρειάζεται να κάνετε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι!
Το Πόρτο Σάντο είναι ένας προορισμός για τον οποίο χρειάζονται λίγες μόνο ώρες πτήσης από την Ελλάδα αλλά εξακολουθεί να είναι ελάχιστα γνωστός από τους συμπατριώτες μας είναι επίσης κατάλληλος προορισμός για οικογένειες. Υπάρχουν 9 χλμ αμμώδους παραλίας και η θάλασσα είναι κρυσταλλένια. Για εκείνους που δεν θέλουν απλά να αφιερωθούν μόνο στο μαύρισμα οι δυνατότητες είναι πολλές όπως το γκολφ,η  ιππασία ή η πεζοπορία στο νησί, με τα πόδια ή με 4 × 4.

Το τοπίο του Πόρτο Σάντο είναι μαγευτικό : τα απόκρημνα βράχια του Βορρά, οι στερεοποιημένη λάβα που ρίχνεται στον ωκεανό, μερικά μοναδικά γεωλογικά μνημεία μοναδικά στον κόσμο. Η Πορτογαλική κουζίνα είναι νόστιμη και με μεγάλη ιστορία η οποία μας πηγαίνει πίσω στο δέκατο πέμπτο αιώνα όταν το νησί ανακαλύφθηκε από τους μεγάλους Πορτογάλους εξερευνητές. Ο Χριστόφορος Κολόμβος ζούσε στο Πόρτο Σάντο λίγα χρόνια πριν την αναχώρηση του για την Αμερική και το σπίτι του είναι τώρα μουσείο γεμάτο από αναμνηστικά στοιχεία.

porto-santo-stefano-2-1000x600

2.11-porto-santo01

2.11-porto-santo03

 

Porto_Santo_-_Ilheu_de_Baixo

Porto_Santo_Stefano_001

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο