Διασκέδαση

Pharmacy 2 : Το εστιατόριο που μοιάζει με φαρμακείο!

Ο λαμπρός καλλιτέχνης  Damien Hirst, άνοιξε επιτέλους τις πόρτες του καινούριου του εστιατορίου Pharmacy2. Όπως μας δηλώνει και το όνομα του πρόκειται για ένα Εστιατόριο-Φαρμακείο.

pharma9

Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση μπαίνοντας στο εστιατόριο είναι η minimal σάλα και ότι η διακόσμηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θέμα: οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με φωτογραφίες πολύχρωμων χαπιών, τα παράθυρα ντυμένα με ιατρικά μπουκάλια μέχρι και οι σερβιτόροι φορούν χειρουργικές ποδιές.

pharmacy-2

Για όσους δε το γνωρίζουν ο Damien Steven Hirst είναι ένας Βρετανός καλλιτέχνης, ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της ομάδα γνωστής με το όνομα Young British Artist (YBA). Θεωρείται αδιαμφισβήτητα μία ιδιοφυΐα της βρετανικής τέχνης της δεκαετίας του ενενήντα. Προκλητική προσωπικότητα , τα έργα του μιλούν για σεβασμό της ζωής, το θέμα του φαρμάκου από το οποίο ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων είναι εξαρτημένο και  κάνει κατάχρηση είναι συχνά παρόν στα έργα του.

pharmacy2 Σκοπός του είναι να δημιουργηθούν εικόνες αξέχαστες οι οποίες θα μείνουν ανεξίτηλες στην συνείδηση μας.

Για το Pharmacy2 συνεργάζεται με τον σεφ Mark Hix με τον οποίο μοιράζονται το πάθος για την υψηλή ποιότητα τροφίμων τα οποία προέρχονται από φρέσκα υλικά. Το μενού είναι βασισμένο στην βρετανική αλλά και ευρωπαϊκή κουζίνα.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου