Πλέον είναι γνωστό ότι το 1/3 του φαγητού πετιέται άδικα, γεγονός το λιγότερο σουρεαλιστικό, αφού ζούμε σε έναν πλανήτη που ο μισός πληθυσμός υποσιτίζεται. Το λεγόμενο food loss και food waste, αναφέρονται στο πέταμα φαγητού σε όλα τα επίπεδα της βιομηχανίας τροφίμων μέχρι και το γεύμα που θα μαγειρέψει ο τελικός καταναλωτής. Για παράδειγμα μπορεί να είναι λαχανικά και φρούτα που απορρίπτονται από τα καταστήματα λιανικής, εξαιτίας υποδεέστερης εμφάνισης, πράγμα το οποίο ενδεχομένως θα μείωνε τις πωλήσεις ή το καθημερινό πέταμα ανέγγιχτου φαγητού, από ένα εστιατόριο ή το σπίτι μας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Σχολιάστε