Διασκέδαση Έξοδος

Cosca: Ένα κρυφό σιτσιλιάνικο στέκι στην καρδιά της Αθήνας!

Ένα ταξίδι στις γεύσεις του ιταλικού νότου για όσους αγαπούν την σπιτική κουζίνα

cosca-ena-krufo-sitsilianiko-steki-stin-kardia-tis-athinas

Cosca… Σας λέει κάτι το όνομα;  Για τους λάτρεις της ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας Cosca σημαίνει καρδιά αγκινάρας ή καρδιά μιας μικρής Μαφιόζικης παρέας.

Αυτά τα δύο συνδυάζονται στον  χώρο που άνοιξε στου Φιλοπάππου πίσω από τη Χαμοστέρνας.  Μα φυσικά με την εξαίσια Σιτσιλιάνικη/Ιταλική κουζίνα που προσφέρει και την ζεστή φιλοξενία, αντάξιας του Ιταλικού νότου που το Cosca πρεσβεύει.

Ο καμβάς στους τοίχους μας βάζει κατευθείαν  στην ζωή στην νότια Ιταλία, από τους ψαράδες, τους τουρίστες και τους ντόπιους συνταξιούχους μέχρι στα αρχαία ελληνικά θέατρα που κοσμούν την περιοχή.  Ο διάκοσμος μοντέρνος και ζεστός σίγουρα θα σας συνεπάρει.

Το Cosca είναι σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη  τόσο με τις γεύσεις τόσο με την εν γένει παρουσία του. Αρχίστε με Tortelli all aragosta και Burrata (Παραδοσιακό τυρί Ιταλίας), που σε συνδυασμό με την απίθανη insalata del contadino θα σας μυήσουν στην διαφορετικότητα τόσο της Σιτσιλιάνικης κουζίνας, τόσο του Cosca. Τέλος, προτείνουμε για επιδόρπιο μια από τις καλύτερες Tiramisu που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα, για να έχετε ένα γλυκό τέλος σε μια απίθανη βραδιά.

Mina, Giorgia, Nino Rota, αλλά και Tiger Lillies, Pink Martini και Arctic Monkeys ανάμεσα στα μουσικά κομμάτια που συνοδεύουν το γεύμα, καθώς και πολλά άλλα «πειραγμένα» ακούσματα

Cosca Πραμάντων 10, 11741,  Κουκάκι, 211 7909399

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο