Βιβλία Διασκέδαση

88 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι!

Ο οδηγός της LiFO που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τη λίστα των διακοπών.

PAUL LYNCH

Το τραγούδι του προφήτη
Μτφρ.: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης
Σελ.: 345
Εκδόσεις Gutenberg

Ένα χτύπημα στην πόρτα μια βροχερή νύχτα αλλάζει τη ζωή της Άιλις. Δύο αξιωματικοί της νεοσύστατης μυστικής αστυνομίας αναζητούν τον συνδικαλιστή άντρα της. Η πατρίδα της, η Ιρλανδία, βρίσκεται στο έλεος μιας δικτατορικής κυβέρνησης. Το Δουβλίνο είναι το κέντρο μιας αιματηρής εμφύλιας διαμάχης κι εκείνη πρέπει να προστατέψει τα τέσσερα παιδιά της και τον ηλικιωμένο πατέρα της. Πόσο μακριά θα φτάσει για να σώσει την οικογένειά της; Και τι –ή ποιον–θα υποχρεωθεί να αφήσει πίσω;

SUSAN SONTAG

Περί γυναικών
Μτφρ.: Δανάη Σιώζιου
Σελ.: 295
Εκδόσεις Gutenberg

Η Σούζαν Σόνταγκ, η πιο επιδραστική διανοούμενη του 20ού αιώνα, μιλά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθώς μεγαλώνουν. Ομορφιά, σεξουαλικότητα, γήρανση, ισότητα, γυναικεία απελευθέρωση και ταξική πάλη, γυναίκες και φασισμός: άρθρα και δοκίμια πρωτότυπα, ιστορικώς ακριβή, πολιτικώς στιβαρά, «τροφή για σκέψη ικανή να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες».

MARIO BENEDETTI

Άνοιξη με μια σπασμένη γωνία
Μτφρ.: Κώστας Αθανασίου
Σελ.: 267
Εκδόσεις Gutenberg

Ο Σαντιάγο, πολιτικός κρατούμενος στην Ουρουγουάη, έχει μόνη παρηγοριά τα μακροσκελή γράμματα της γυναίκας του Γρασιέλα. Εκείνη, εξόριστη, παλεύει να προσαρμοστεί σε μια άλλη χώρα και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και το πάθος που την ένωνε με τον άντρα της. Τα χρόνια περνούν, οι δυο τους αλλάζουν, και ο Ρονάλντο, ο καλύτερος φίλος του Σαντιάγο, γίνεται όλο και πολυτιμότερος για τη Γρασιέλα.

CÉCILE COULON

Ένα θηρίο στον Παράδεισο
Μτφρ.: Τιτίκα Δημητρούλια
Σελ.: 251
Εκδόσεις Gutenberg

Η Μπλανς και ο Γκαμπριέλ μεγαλώνουν στον «Παράδεισο», το αγρόκτημα της γιαγιάς τους Εμιλιέν. Μαζί τους ζει και ο Λουί, ένα αγόρι βασανισμένο, που βοηθά την Εμιλιέν στις δουλειές. Τόπος ελευθερίας αλλά και φυλακή, ο «Παράδεισος» έχει τους δικούς του κανόνες. Όταν εμφανιστεί ο νεαρός Αλεξάντρ, τον οποίο η Μπλανς θα ερωτευθεί, η αγάπη και η ζήλια θα υφάνουν έναν επικίνδυνο ιστό.

PERCIVAL EVERETT

Τα δέντρα
Μτφρ.: Πάνος Τομαράς
Σελ.: 411
Εκδόσεις Gutenberg

Άγριες δολοφονίες συγκλονίζουν την πολιτεία του Μισισίπι. Κάθε φορά πλάι στο θύμα βρίσκεται το πτώμα του ίδιου μαύρου άντρα, το οποίο εξαφανίζεται μετά τη μεταφορά του στο νεκροτομείο, για να επανεμφανιστεί στον τόπο του επόμενου εγκλήματος. Δύο αστυνομικοί και μία πράκτορας του FBI προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο. Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν δείχνουν ότι η υπόθεση συνδέεται με το λιντσάρισμα του 14χρονου Αφροαμερικανού  Έμετ Τιλ, μισό αιώνα νωρίτερα.

PABLO NERUDA

Δελτία από τη Μαυρόνησο
Μτφρ.: Γιώργος Κεντρωτής
Σελ.: 287
Εκδόσεις Gutenberg

Στη Μαυρόνησο, στο παραθαλάσσιο χωριουδάκι στις όχθες του Ειρηνικού, διέμενε μεγάλα διαστήματα μέχρι και τον θάνατό του, το 1973, ο Νερούδα. Τα Δελτία από τη Μαυρόνησο γράφτηκαν εκεί τη διετία 1962-63, όταν ο ποιητής ήταν 69 ετών. Ποιήματα αυτοβιογραφικά, αναφέρονται σε γεγονότα της συναρπαστικής ζωής του, στις πάσης φύσεως περιπέτειές του, στην ποιητική του πορεία και στην πολιτική του δράση.

KAREN JENNINGS

Ένα νησί
Μτφρ.: Αλέξης Καλοφωλιάς
Σελ.: 219
Εκδόσεις Gutenberg

Ο Σάμιουελ ζει στον φάρο ενός νησιού στα ανοιχτά μιας αφρικανικής χώρας. Ανθρώπους βλέπει σπανίως, μόνο πτώματα μεταναστών ξεβράζει η θάλασσα, τα οποία θάβει απλώς σε διάφορα μέρη του νησιού. Μια μέρα ένας ναυαγός αναπνέει ακόμα. Ο Σάμιουελ τον φροντίζει, αλλά και τον φοβάται. Και μόνο η παρουσία του φέρνει στη μνήμη του Σάμιουελ το παρελθόν του, την περίοδο της αποικιοκρατίας, τους επαναστάτες που έγιναν δικτάτορες, τη δική του στάση σε όλα αυτά.

HILA BLUM

Πώς να αγαπάς την κόρη σου
Μτφρ.: Μάγκυ Κοέν
Σελ.: 317
Εκδόσεις Gutenberg

Κρυμμένη σε ένα σκοτεινό δρομάκι, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το δικό της σπίτι, η Γιοέλα παρακολουθεί σιωπηλή δυο κοριτσάκια και τη μαμά τους. Είναι οι εγγονές της που δεν έχει γνωρίσει ποτέ και η κόρη της, η Λέα, την οποία έχει χρόνια να συναντήσει. Τι συνέβη και αποξενώθηκαν; Μέσα από τις αναμνήσεις της Γιοέλα η Χιλά Μπλουμ εμβαθύνει σε μία από τις πιο περίπλοκες σχέσεις, της μητέρας και της κόρης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ετικέτες

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο