Beauty Skin Care

6 κακές συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας!

Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για το πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσουμε μία ρουτίνα στην καθημερινότητα μας  για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή! Καθημερινά η τηλεόραση, τα social media ,τα περιοδικά μας βομβαρδίζουν με διάφορες πληροφορίες για το τι είναι σωστό και τι λάθος για να έχουμε τέλειο δέρμα. Στην πράξη όμως λίγα από αυτά κάνουμε!

Μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να αφιερώσουμε λίγη από την ενέργεια που μας έχει απομείνει για την ρουτίνα ομορφιάς, μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να κάνουμε το ελάχιστο έτσι ώστε να μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.

Ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στις κακές συνήθειες! Υπάρχουν κάποια ασυγχώρητα λάθη που όλοι κάνουμε και θα ήταν σωστό να αρχίσουμε σιγά σιγά να τα βγάζουμε από τη ζωή μας.

1.Κοιμάστε χωρίς να έχετε καθαρίσει το πρόσωπο σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για 5 Cattive Abitudini Che Rovinano La Pelle

Έχει συμβεί σε όλες τουλάχιστον μία φορά και ίσως ξανασυμβεί στο μέλλον δηλαδή να μην έχετε καμία όρεξη να αφαιρέσετε το μακιγιάζ το βράδυ όταν επιστρέφετε. Αυτό μπορεί δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα για την επιδερμίδα διότι διατηρώντας το μακιγιάζ όλη τη νύχτα, είναι πιθανό να αφυδατώθεί το δέρμα, να φράξουν οι πόροι άρα να προκληθεί ερυθρότητα , σπυράκια ,διάφορα δερματικά προβλήματα ,για να μη μιλήσω για τα σημάδια γήρανσης πόσο έντονα γίνονται! Γιατί να τρέχουμε μετά από χρόνια να τα διορθώσουμε όταν μπορούμε να τα αποφύγουμε απλά με το να αποφασίσουμε να ξεβαφόμαστε! Ένα βήμα λοιπόν είναι να πάρουμε αυτή την απόφαση και ένα δεύτερο να διαλέξουμε τα σωστά προϊόντα για να μπορούμε να επιτύχουμε έναν βαθύ καθαρισμό!

2.Δεν πλένετε συχνά τα πινέλα!

Αποτέλεσμα εικόνας για πινελαΑυτό σημείο μπορεί να φαίνεται προφανές όμως πολλές από εμάς καθαρίζουν τα πινέλα τους μία φορά τον μήνα κάποιες πιο αργά και κάποιες καθόλου!Το να χρησιμοποιείται τα πινέλα χωρίς να τα έχετε πλύνει σημαίνει ότι εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας καθημερινά και επιμελώς μία σειρά από σκόνη ,βακτήρια  και διάφορες άλλες βρομιές άρα μην εκπλαγείτε αν δείτε κάποια στιγμή το πρόσωπο σας να κοκκινίζει. Η καθαριότητα των πινέλων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και δύο αν χρησιμοποιείται σφουγγαράκια .

3. Καπνίζετε!

Αποτέλεσμα εικόνας για 5 Cattive Abitudini Che Rovinano La Pelle

Το κάπνισμα όχι μόνο βλάπτει τους πνεύμονες, τα δόντια και τα νύχια, αλλά επίσης και το δέρμα. Η νικοτίνη  αυξάνει την γήρανση του δέρματος, προκαλώντας την πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων σε ολόκληρο το σώμα. Αν δε μπορείτε να το σταματήσετε τουλάχιστον μειώστε το.

4. Δεν πίνετε αρκετό νερό!

Αποτέλεσμα εικόνας για 5 Cattive Abitudini Che Rovinano La Pelle

Πόσες φορές θα το πούμε ε;Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και γνωρίζουμε ότι αυτό έχει οφέλη για την υγεία μας. Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε ένα υγιές δέρμα και νεανικό πρόσωπο.

5. Δεν κοιμάστε αρκετά!

Αποτέλεσμα εικόνας για 5 Cattive Abitudini Che Rovinano La Pelle

Ένα από τα μυστικά ομορφιάς είναι ο ποιοτικός συνεχής ύπνος. Τη νύχτα τα κύτταρα ανανεώνονται πιο γρήγορα και επίσης οι θεραπείες περιποίησης της επιδερμίδας είναι πιο αποτελεσματικές. Εάν ο ύπνος σας είναι λίγος ή διακόπτεται συχνά, ένα χαλαρωτικό ρόφημα σίγουρα θα σας βοηθούσε!

6. Αγγίζετε συχνά το πρόσωπο σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για 5 Cattive Abitudini Che Rovinano La Pelle

Πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να αγγίξετε  το πρόσωπο σας χωρίς καν να το αντιληφθείτε. Ακόμη και κάτι τόσο απλό, μπορεί να είναι επιβλαβές για το δέρμα. Σκεφτείτε όλα τα πράγματα που έχετε αγγίξει με τα χέρια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα κι αν φαίνονται καθαρά, τα βακτήρια που υπάρχουν πάνω τους καταλήγουν στο πρόσωπό σας. Γι αυτό προσπαθήστε να αγγίζετε το πρόσωπό σας όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται και πάντα με καθαρά χέρια.

Το να εγκαταλείψετε κάποιες κακές συνήθειες δεν είναι πολύ εύκολο αλλά είναι όμως σημαντικό και απαραίτητο για να κρατήσετε την επιδερμίδα σας όμορφη , ελαστική και υγιή!

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου