My Corner Μαγειρική

Σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Ο πανεύκολος τρόπος για να ισορροπήσεις τη σάλτσα!

Οι ανοιξιάτικες βραδιές αποτελούν το ιδανικότερο timing για να απολαύστε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης μαζί με φίλους και συγγενείς στον κήπο ή τη βεράντα σας και τι καλύτερο από το να συνοδεύσετε τα ποτά σας με ένα λαχταριστό γεύμα.

Αποφασίσατε λοιπόν, να μπείτε στην κουζίνα, να βάλετε όλη τη μαεστρία σας και να μαγειρέψετε αγαπημένα κρεατικά και λαχανικά που θα τα σερβίρετε με σάλτσα, όμως διαπιστώσατε τελευταία στιγμή ότι αυτή σας βγήκε αλμυρή!

Πριν σας πιάσει πανικός και την πετάξετε ή προσθέσετε νερό, σας προτείνουμε να εφαρμόσετε τα παρακάτω τρικ, που θα διορθώσουν το λάθος στη μαγειρική σας, φέρνοντας και πάλι σε απόλυτη ισορροπία τη γεύση στη σάλτσα, ανάλογα και με το είδος της.

  • Για τη σάλτσα που έχει ως βάση το βούτυρο, προσθέστε λίγη ποσότητα μαύρης ζάχαρης.
  • Για τη σάλτσα ντομάτας, αντισταθμίστε την αλμύρα με λίγη ποσότητα μαύρης ζάχαρης ή τοποθετήστε μέσα στο σκεύος σας μια ξεφλουδισμένη πατάτα που περιέχει άμυλο και θα απορροφήσει το αλάτι.
  • Για τη σάλτσα με βότανα, ρίξτε μικρή ποσότητα χυμό λεμονιού, ο οποίος θα εξισορροπήσει την αλμύρα χάρη στην οξύτητα του.

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου