Το παστέλι αποτελεί την αρχαία Ελληνική έκδοση της μπάρας δημητριακών! Βασίζεται μόνο σε δύο απλά συστατικά, το μέλι και το σουσάμι. Βέβαια πολλές συνταγές περιλαμβάνουν ζάχαρη, η οποία κάνει το παστέλι πιο σκληρό, αλλά και αρωματικά υλικά όπως οι φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Η θρεπτική του αξία
Η θρεπτιΔκή αξία του παστελιού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους υδατάνθρακες που περιέχει το μέλι. Μία μερίδα των 50 γραμμαρίων, μέγεθος που αντιστοιχεί σε μία μικρή μπάρα, έχει περίπου 200 με 250 θερμίδες. Ο διατροφικός αυτός θησαυρός κρύβει περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και 4 γραμμάρια φυτικών ινών, που προέρχονται από το πολύτιμο σουσάμι.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Σχολιάστε