My Corner Μαγειρική

Μπράουνι με αβοκάντο: Έρωτας με την πρώτη μπουκιά!

Το μπράουνι με αβοκάντο είναι η καλοκαιρινή και light εκδοχή κάτι πολύ σοκολατένιου, αφράτου, αλλά όχι πολύ λιπαρού (δεν έχει καν βούτυρο) για να συνοδέψετε το πρωινό ή τον απογευματικό σας καφέ.

Μερικοί θέλουμε την υφή του κέικ ακόμα και όταν η εποχή επιβάλλει δροσερά smoothies και παγωτά. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σας έχουμε το ιδανικό γλυκό. Φτιάχνεται μέσα σε 5 λεπτά, ψήνεται σε 25 και -φήμες λένε ότι- καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ. Γι’ αυτό φροντίστε να το απολαύσετε εγκαίρως!

Shutterstock

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σοκολάτα (κατά προτίμηση μαύρη)
2 ώριμα αβοκάντο
1 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/2 του φλ. σκόνη κακάο
1 γλ. αμύγδαλα χτυπημένα σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
Φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα (αν έχετε, αν θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και στρώνουμε μια λαδόκολλα στη φόρμα κέικ την οποία θα χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε τα αβοκάντο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ (στη μικρή σκάλα) μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και αφράτο μίγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας σιγά -σιγά τα αυγά και το απόσταγμα βανίλιας. Με λίγη παραπάνω προσοχή (και αγάπη) προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μίγμα, ανακατεύουμε και, στο τέλος, προσθέτουμε το κακάο, το αμύγδαλο και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30 λεπτά (για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο μπορούμε να κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα-τη βυθίζουμε στο κέικ και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο). Κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή να κρυώσει (γιατί τότε είναι πιο νόστιμο) και απολαμβάνουμε!

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου