Διασκέδαση Ταξίδια

Αυτές οι πέντε περιοχές του πλανήτη αξίζουν τα λεφτά τους το 2017! (Photos)

Όσοι ταξιδεύουν με περιορισμένο budget, τότε θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στη λίστα του Lonely Planet και να οργανώσουν το επόμενο ταξίδι τους προς μέρη κοντινά και μακρινά που δεν θα εξαφανίσουν τις αποταμιεύσεις τους.

Πόρτο, Πορτογαλία
Αν σκεφτούμε ότι το υπέροχο σκηνικό που συνθέτει ο ποταμός Ντούρο, τα οικονομικά εστιατόρια και ξενοδοχεία, αλλά και τα σχετικά οικονομικά αεροπορικά, το Πόρτο μοιάζει ιδανική ευρωπαϊκή επιλογή για ταξίδι. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, μετά τη Λισαβόνα, είναι γεμάτη με οικονομικά μουσεία, φθηνά vintage τραμ για ατμοσφαιρικές μεταφορές στην πόλη και ιδιαίτερες ξεναγήσεις, δοκιμές και εκδρομές αποκλειστικά για οινόφιλους. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σάντουιτς-σήμα κατατεθέν της πόλης, το Francesinha, το οποίο περιέχει μπριζόλα, χοιρομέρι, λουκάνικο, λιωμένο τυρί και σάλτσα ντομάτας και σίγουρα θα σας «κρατήσει» για όλη την ημέρα.

Κατμαντού, η πρωτεύουσα του Νεπάλ

Αποτέλεσμα εικόνας για κατμαντου

Νεπάλ
Το Νεπάλ επιστρέφει από τους σεισμούς και την απεργία στα καύσιμα που έκανε το ταξίδι εκεί δύσκολο και παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για όσους ταξιδεύουν οικονομικά, αλλά αναζητούν πιο ιδιαίτερους και μακρινούς προορισμούς. Εκεί θα βρείτε μερικές από τις πιο διάσημες διαδρομές για τρέκινγκ, θα έρθετε σε επαφή με την άγρια ζωή κι όπου κι αν πάτε, θα ζήσετε ένα ζεστό καλωσόρισμα από τους κατοίκους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον τουρισμό για να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Στο Νεπάλ υπολογίστε καθημερινό κόστος περίπου στα 45 ευρώ την ημέρα.

Η όμορφη πόλη στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Ρουμανία

Ντέμπρετσεν, Ουγγαρία
«Κρύβεται» πίσω από τη Βουδαπέστη και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της low-cost Ουγγαρίας. Το Ντέμπρετσεν έχει πλούσια ιστορία, οι πιο σύγχρονες επιρροές του, όμως, έχουν οδηγήσει σε μια σκηνή σύγχρονης τέχνης που συνεχώς μεγαλώνει, ενώ κάθε καλοκαίρι με τα διάφορα φεστιβάλ, ζωντανεύει ακόμη περισσότερο. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ουγγαρίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ουγγρορουμανικά σύνορα κι έχει επίσης το τίτλο «Ρώμη του Καλβινισμού». Στην πόλη αυτή σας περιμένει το Εθνικό Πάρκο Hortobágy, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από ρομαντικές όψεις της παραδοσιακής Ουγγαρίας.

Κάντε σερφ στην… άμμο στους υπέροχους αμμόλοφους Sossusvlei

Ναμίμπια
Το νόμισμα της χώρας υποτιμήθηκε αρκετά για κάποια χρόνια κι αυτό έδωσε μια καλή ευκαιρία σε πολλούς για επίσκεψη σε αυτή την πανέμορφη χώρα. Αν οργανώσετε ένα ταξίδι προς τα εκεί, θα μπορέσετε να ζήσετε από κοντά την άγρια ζωή της ερήμου στο Εθνικό Πάρκο Etosha, να περάσετε από το απίστευτο μονοπάτι στο φαράγγι του ποταμού Fish, σερφ στην… άμμο στους υπέροχους αμμόλοφους Sossusvlei και όλα σε τιμές που η τσέπη μπορεί να αντέξει. Αποφύγετε τις ευρωπαϊκές και νοτιοαφρικάνικες περιόδους διακοπών, ειδικά στα τέλη Δεκεμβρίου και Ιανουάριο, προκειμένου να βρείτε καλές τιμές στα αεροπορικά και ετοιμαστείτε να απολαύσετε απέραντο μπλε ουρανό και τις ξάστερες νύχτες, που είναι πανέμορφες και… δωρεάν.

Το ιδιαίτερο Μαρακές στο Μαρόκο

Μαρόκο
Σταθερό, προσβάσιμο και… καλειδοσκοπικό, το Μαρόκο προσφέρει μια low-cost ταξιδιωτική εμπειρία, με μια δόση εξωτικής διάθεσης. Στο Μαρακές, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, θα βρείτε περισσότερες επιλογές διαμονής από ποτέ και θα διαπιστώσετε ότι παρά τα πλήθη, διατηρεί ένα διαχρονικό μείγμα φιλικού και ταυτόχρονα φρενήρη τόπου. Στο ταξίδι σας στο Μαρακές προσθέστε οπωσδήποτε και την παραθαλάσσια πόλη Essaouira και οργανώστε επίσκεψη και στην πόλη-λιμάνι Tangier, η οποία απολαμβάνει μια αναγέννηση, με ξενοδοχεία και ανακαινίσεις σε όλη την κάποτε παραμελημένη παλιά πόλη.

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου