My Corner Μαγειρική

Φτιάξτε με τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν μία χορταστική σαλάτα!

Έμειναν πολλά κόκκινα αυγά από τα πασχαλινά τσουγκρίσματα; Φυσικά δεν χρειάζεται να τα πετάξετε. Είναι νόστιμα και μόνα τους με λίγο αλάτι και πιπέρι σαν snack τις επόμενες ημέρες αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε μία χορταστική σαλάτα.

Υλικά:

6 βραστά αυγά
4 ντομάτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσινες πιπεριές ξεσποριασμένες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
​1 αβοκάντο
1 χούφτα κρουτόν
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτ. τριμμένη γραβιέρα ή όποιο άλλο σκληρό τυρί θέλετε
​1/2 φλιτ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία:

Αφού καθαρίσετε τα αυγά και κόψετε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε μαζί με το σκόρδο και το τριμμένο τυρί. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε τη σαλάτα και την ανακατεύετε καλά μέχρι να πάει παντού το μείγμα. Πριν τη σερβίρετε ρίξτε το ψιλοκομμένο αβοκάντο και τα κρουτόν και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο