Mama's Blog My Corner

Φέτος βάφουμε αβγά με… ρύζι! Δες την εντυπωσιακή τεχνική!

Μια άκρως εντυπωσιακή κι εύκολη τεχνική για το βάψιμο των αβγών το Πάσχα: τα μόνα που θα χρειαστείς για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι ρύζι και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Σου έχουμε δείξει πολλές μοντέρνες τεχνικές για να βάψεις τ΄αβγά φέτος το πάσχα. Από τα δίχτωμα-τρίχρωμα αβγά αλά μωσαικό, τα παστέλ όμπρε ή ακόμη και την τεχνική με βερνίκι, ή τις φυσικές βαφές, οι επιλογές πέρα από τα κλασικά είναι πολλές.

Αυτή που είχαμε ξεχάσει να αναφέρουμε είναι η τεχνική του ρυζιού. Σωστά διάβασες! Η διαδικασία είναι απλή αλλά άκρως εντυπωσιακή.

Τι θα χρειαστείς

  • Ρύζι
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης
  • Διάφανη μεμβράνη
  • Γάντια για να μη λερωθείς

Πώς θα το κάνεις

Βάζεις μέσα σε ένα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης ρύζι και το χρωματίζεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια βάζεις μέσα το βρασμένο αβγό, κλείνεις με σελοφάν και ανακινείς ελαφρά (προσοχή για να μη ραγίσει) έτσι ώστε το χρωματιστό ρύζι να χρωματίσει το αβγό.

Αν η τεχνική με το ποτήρι σου φαίνεται δύσκολη, μπορείς να βάλεις το χρωματιστό ρύζι σε μια νάιλον σακουλίτσα polybag και να βάλεις μέσα το αβγό. Με μαλακές κινήσεις το περιστρέφεις έτσι ώστε να βαφτεί.

Αν είναι οπτικός τύπος δες τη διαδικασία βήμα – βήμα στο βίντεο που ακολουθεί!

 

 

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου