Ταξίδια

Υπάρχει ένα πανέμορφο νησί στο Αιγαίο,για μια φορά το χρόνο!

Το ιστορικό νησί, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής(ΚΑΖ), παραμένει ανεξερεύνητο για πολλούς ταξιδιώτες, γεγονός που το κάνει να φαντάζει ακόμα πιο μυστηριώδες!

Και επίσημα -πλέον- η Γυάρος αποτελεί το πρώτο θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στην Ελλάδα. Το νησί φιλοξενεί σπάνια είδη ζώων, όπως η μεσογειακή φώκια και ο Μύχος, αλλά και έναν μοναδικό βυθό, το 50% του οποίου καλύπτεται από λιβάδια Ποσειδωνίας και τραγάνες.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE, το οποίο συντονίζει το WWF Ελλάς και συμβάλλει στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του νησιού.

Παρά τις προσπάθειες για την ανάδειξη του οικολογικού πλούτου που διαθέτει το νησί, ωστόσο, η προσέλκυση επισκεπτών δεν είναι εφικτή, πλην εξαιρέσεων, κάνοντας το νησί να φαντάζει ένας μαγικός προορισμός γεμάτος περιπέτειες.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε τη Γυάρο…

Αν ποτέ αποφασίσετε πως θέλετε να επισκεφθείτε τη Γυάρο θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν περιλαμβάνεται στα προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Επίσης, απαγορεύεται η προσέγγιση ιδιωτικών σκαφών στο νησί σε απόσταση μικρότερη των 200 μ. από τις ακτές του. Στην ίδια ζώνη δεν έχουν πρόσβαση ούτε τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη.

Ο πιο εύκολος τρόπος να επισκεφθεί κάποιος τη Γυάρο σήμερα είναι να επικοινωνήσει με τους κατά τόπους συνδέσμους της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και να πληροφορηθεί πότε προγραμματίζεται η επόμενη οργανωμένη επίσκεψή τους εκεί!

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος Σύρου: +30 22810 82500 

Λιμεναρχείο Σύρου: +30 22810 88888

ΠΕΑΕΑ Αθήνας: +302108222952

Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης +30 210 3823560

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

http://www.hermoupolis.gr/gyaros

 

Θαυμάστε το φυσικό κάλλος του ιστορικού νησιού:

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου