Βιβλία Διασκέδαση

Το Παιδί Του Άουσβιτς 〰️ Λίλι Γκράχαμ

Το Παιδί Του Άουσβιτς 〰️ Λίλι Γκράχαμ /Εκδόσεις @minoasbooks

Μετάφραση : Φωτεινή Πίπη
.
.
🏵️ Αποδιωξε τη μνήμη κουνώντας το κεφάλι της. Πόσο δεδομένα ήταν κάποτε αυτά τα πράγματα: τα όμορφα ρούχα, η καθαριότητα,ένας κόσμος απροσμετρητα διαφορετικός από αυτόν που ζούσαν τώρα, ντυμένες με τα τραχιά κουρέλια, και όλες με κάποιου είδους παραλλαγή της ριγέ στολής που τις έκανε να μοιάζουν ίδιες, απλοί αριθμοί αντί για άνθρωποι”
.
.
🏵️ Το 1942 η Εύα Ανταμι επιβιβάζεται σ ένα τρένο για το Άουσβιτς. Στριμωγμενη ασφυκτικά ανάμεσα σε δεκάδες άλλους και εξουθενωμένη , το μόνο που την απασχολεί είναι να βρει τον σύζυγό της ,Μίχαλ, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί έξι μήνες νωρίτερα.
Φτάνοντας ,δεν βρίσκει κανένα ίχνος του άντρα της ,πάρα μόνο τη σκληρή ,ισοπεδωτικη πραγματικότητα του στρατοπεδου συγκέντρωσης. Ξαπλωμένη στο λεπτό στρώμα της κουκετας που μοιράζεται με άλλες γυναίκες ,συντετριμμένη και με το κεφάλι ξυρισμένο , ακούει έναν ψίθυροι….(περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).
.🏵️ Καλημέρα #βιβλιοπαρεα μου! Χρόνια πολλά!
Τι να πω για το συγκεκριμένο βιβλίο? Άργησα να το πιάσω στα χέρια μου αλλά όταν το έκανα το διάβασα απνευστί!!! Το μυθιστόρημα είναι είναι βασισμένο σε πραγματικές ιστορίες και αυτό είναι που το κάνει πιο συγκλονιστικό!
Η ζωή αυτών των ανθρώπων κρεμόταν από απλές λεπτομέρειες!
Τα συναισθήματα που δημιουργεί η ανάγνωση του ; Πολλαπλά !!
Νιώθεις τη θλίψη, την πείνα, την απόγνωση ακόμη και την παγωνιά!
Για άλλη μια φορά τέτοια βιβλία μου επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Ακολουθηστε μας στο Instagram @onbeautybooks

Ετικέτες

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου