My Corner Μαγειρική

Το μυστικό για τραγανά τηγανιτά αυγά!

Τα τηγανιτά αυγά είναι ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό φαγητό για το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Ναι κάποια μπορούν να τα φάνε και το πρωί και μάλλον είναι η καλύτερη ώρα. Τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι και οι μαμάδες πολλές φορές τα βλέπουν σαν τη γρήγορη κι εύκολη λύση όταν ακούγεται ”πεινάω” συνεχώς. Αν λοιπόν σας αρέσουν τα τηγανιτά αυγά, τότε δείτε ένα μικρό κόλπο που θα τα κάνει λίγο πιο τραγανά, ακόμα κι αν είναι τηγανιτά. Μάθετε ποιο είναι και τα επόμενα τηγανιτά αυγά σας, θα μοιάζουν με αυτά ενός gourmet brunch.

Τι κάνετε; Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά για να ζεστάνει. Αφήστε για περίπου 2′ και στη συνέχει ρίξτε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψετε την επιφάνεια.το τηγάνι με ένα λεπτό στρώμα ελαιολάδου. (Δύο κουταλιές θα πρέπει να είναι άφθονα, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.) Σπάστε το αυγό, ρίξτε το στο τηγάνι και αφήστε το να τσιγαριστεί για 2′. Τώρα δεν χρειάζεται να ρίξετε λάδι πάνω στο αυγό, ούτε να το πειράξετε με το κουτάλι. Αφήστε το να τηγανιστεί και μόλις δείτε το ασπράδι να είναι λευκό τότε πρέπει να αφαιρέσετε το αυγό από το τηγάνι με μία σπάτουλα. Έτσι τα τηγανιτά αυγά θα είναι σαν αυτά που απολαμβάνετε στα κυριακάτικα brunch. Το μυστικό είναι να μην μπείτε στον πειρασμό να πειράξετε το αυγό την ώρα που τηγανίζεται.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο