Mama's Blog My Corner

Τα ζώδια της εβδομάδας (7/5-13/5/2017)

Κριός

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, δεν είναι κάθε πανσέληνος δύσκολη, μπορεί σχεδόν όλες να συνοδεύονται από ένα κλίμα έντασης, αλλά κάποιες είναι δύσκολες, κάποιες όχι τόσο, και κάποιες άλλες είναι πολύ θετικές.Από αυτές που μπορούν να κλείσουν πολύ θετικά ένα οικονομικό σου θέμα, μια συμφωνία, μια διαπραγμάτευση, που μπορούν, ενδεχομένως, να βελτιώσουν και την οικονομική σου κατάσταση. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου όλον τον μήνα, αλλάζει λίγο τον τρόπο ζωής σου, σε ομορφαίνει, μειώνει την πίεση, σε κάνει περιζήτητο και ευνοεί τη συναισθηματική έκφραση. Τώρα είναι που μπορούν να λυθούν και διάφορα συναισθηματικά θέματα, όπως και να δημιουργηθεί μια νέα σχέση.

Ταύρος

Η πανσέληνος στις 11 είναι πολύ θετική και αφορά στις σχέσεις, τις συνεργασίες και τη συντροφικότητα. Ίσως δεν μπορούμε να αποφύγουμε μια κάποια ένταση αυτές τις μέρες, και μάλιστα κάπως “υπόγεια”, αλλά σίγουρα η πανσέληνος θα έχει καλή έκβαση. Αυτή την περίοδο κατά κάποιο τρόπο δικαιώνεσαι με αυτά που πέρασες με τους ανάδρομους τον Απρίλιο. Δικαιώνεσαι γιατί με την Αφροδίτη στον Κριό ηρεμείς ψυχολογικά και βρίσκεις μια εσωτερική ισορροπία και κάπως ξεκουράζεσαι. Τα οικονομικά σου επίσης μπορούν να βελτιωθούν. Αλλά θέλουν και σωστή διαχείριση, επειδή ο Άρης ό, τι μπαίνει από χρήμα μπορεί να του δώσει φτερά πολύ εύκολα. Διοχέτευσε την ενέργειά του εκεί που πρέπει και όχι εκεί που πάει από μόνη της. Θέλει διαχείριση ο Άρης, αν τον αφήσεις ανεξέλεγκτο, είναι λίγο πολυέξοδος.

Δίδυμοι

Η πανσέληνος στις 11 πραγματοποιείται στον Σκορπιό, είναι πολύ θετική και αφορά στην διαφοροποίηση της καθημερινότητάς σου, ώστε να είναι πιο λειτουργική, στην ολοκλήρωση ενός επαγγελματικού εγχειρήματος που ενδεχομένως σε πίεσε κάπως, στην αλλαγή συνηθειών, ίσως στην υιοθέτηση ενός περισσότερο υγιεινού τρόπου ζωής. Τώρα επίσης μπορείς να πεις πλέον ότι ο Ερμής είναι κανονικά στα ίσια του (ακόμη και αν ξεκίνησε την ορθόδρομη πορεία του από τις 3 του μήνα η διαφορά γίνεται αισθητή μερικές μέρες μετά). Και με αυτή την πανσέληνο εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος, περισσότερο παραγωγική και όχι και τόσο εξαντλητική. Βέβαια θα έχεις πράγματα να κάνεις – σιγά μη δεν είχες – πάντα έχεις διάφορα για να ασχοληθείς και συνήθως είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους. Με τον Άρη όμως στο ζώδιό σου, πρέπει να προσπαθείς τουλάχιστον να ολοκληρώνεις αυτά που ξεκινάς. Γιατί μεγάλωσες πια. Ελπίζω.

Καρκίνος

Η πανσέληνος στις 11 είναι μια από τις πολύ θετικές της χρονιάς και πραγματοποιείται στον πιο ερωτικό σου οίκο, που σημαίνει ότι η συναισθηματική σου ζωή μπορεί να πάρει μια διαφορετική τροπή, ότι μπορεί να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να ξέρεις τι γίνεται με έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, ότι κάτι ολοκληρώνεται ή κάτι αρχίζει. Βέβαια ο πέμπτος οίκος σου δεν σχετίζεται μόνο με τον έρωτα, αλλά με κάθε τι δημιουργικό, αφορά και στα παιδιά, και στο παιδί που έχεις μέσα σου που μπορεί να κάνει μια απόπειρα να έρθει λίγο στην επιφάνεια. Η περίοδος του Μαΐου είναι εξαιρετική για τα επαγγελματικά σου και αξίζει να κάνεις κάποιες προσπάθειες για αυτά, οι προσπάθειες αν είναι στοχοθετημένες και γίνονται με “αγάπη” προς το όποιο αντικείμενο σου, τότε θα ανταμειφθούν.

Λέων

Φυσικά και θα μπορούσε μια πανσέληνος να είναι θετική, όπως αυτή στις 11 που πραγματοποιείται στον Σκορπιό. Κλείνει ένα θέμα που αφορά στο σπίτι και την οικογένεια και με θετικό τρόπο, φέρνει ένα καλό νέο που σχετίζεται με αυτούς τους τομείς ή με ένα συγκεκριμένο οικογενειακό σου πρόσωπο. Και κατά κάποιο τρόπο μετά από αυτό, αισθάνεσαι περισσότερο ασφαλής συναισθηματικά. Ο μήνας από εδώ και στο εξής είναι περισσότερο θετικός, ξεκούραστος και αισιόδοξος. Και ίσως επανέλθουν κάποια σχέδια για ένα ταξίδι ή για να προχωρήσεις έναν στόχο σου. Και σε κοινωνικό επίπεδο μπορείς να περάσεις πολύ καλά, μόνο στις ομάδες που ανήκεις καλό θα ήταν να προσέχεις λίγο την ενδεχόμενη τάση σου για έλεγχο – θυμήσου ότι μόνο τον εαυτό σου μπορείς να ελέγχεις πραγματικά όταν θέλεις, τους υπόλοιπους και τα υπόλοιπα δύσκολο, και τέτοιες προσπάθειες συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση.

Παρθένος

Η πανσέληνος στις 11 είναι πολύ θετική, υπάρχουν και αυτές φυσικά, ακόμη και αν δεν τις ακούμε πολύ συχνά. Όμως η συγκεκριμένη έχει να σου προσφέρει πράγματα σε επικοινωνιακό επίπεδο, σε επίπεδο συνεργασιών και συμφωνιών (μπορεί δηλαδή να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία και να κλείσει και σε επίπεδο συμβολαίου) και σε επίπεδο γνωριμιών. Ο Άρης σου δίνει απίστευτη ενέργεια για να γίνεις ανάρπαστος στη δουλειά. Και είναι αλήθεια αυτό, τα επαγγελματικά σου σχέδια αν δεν τα προωθήσεις τώρα που έχεις τον Άρη στον δέκατο οίκο σου πότε θα τα προωθήσεις; Αν θέλεις να αυξήσεις τους πελάτες σου, να βρεις δουλειά ή συνεργασίες, και αν έχεις αυτές τις καταπληκτικές ιδέες που έχεις κατά καιρούς, βάλ’ τα όλα σε μια σειρά και διερεύνησε την πιθανότητα να τα προχωρήσεις τώρα.

Ζυγός

Κάποιες πανσέληνοι έχουν πολλά και πολύ θετικά χαρακτηριστικά, όπως αυτή που πραγματοποιείται στον δεύτερο οίκο σου στις 11. Και είμαστε και τυχεροί, γιατί μια πανσέληνος στον Σκορπιό αν είναι δύσκολη δεν περνάει απαρατήρητη. Ο Σκορπιός είναι και ο δεύτερος οίκος των οικονομικών σου, οπότε μπορεί να κλείνει μια συμφωνία ή να έχεις ένα θετικό νέο που να αφορά στα χρήματα. Ίσως έρθουν κάποια χρήματα που σου οφείλονται, όπως και να έχει όμως μπορείς να οργανώσεις ΚΑΙ τις προσωπικές σου κινήσεις για βελτίωση του εισοδήματός σου. Και τώρα με την Αφροδίτη στον Κριό, ίσως σκεφτείς και ένα είδος συνεργασίας. Είναι τόσο θετικό πάντως που διευρύνονται οι ορίζοντές σου, για πολλούς λόγους, και που βλέπεις τα πάντα και τους γύρω από όλες τους τις διαστάσεις. Και είναι τόσο καλό που φέρνεις τον πραγματικό σου εαυτό στην επιφάνεια και τον στηρίζεις μέχρι τέλους.

Σκορπιός

Έχουμε λοιπόν μια πανσέληνο στο ζώδιό σου. Και ακούγοντας πανσέληνο μπορεί να σκέφτεσαι μπελάδες και εντάσεις. Όμως υπάρχουν και καλές, όπως η συγκεκριμένη που πραγματοποιείται στις 11. Κλείνει μια εποχή και φαίνεται ότι έχεις διάθεση και στόχο να αφήσεις πίσω σου όλα όσα δεν σου κάνουν, αν όχι όλα, τουλάχιστον να κάνεις μια αρχή με τα περισσότερα. Δεν θα σε ρωτήσω γιατί να μην το κάνεις. Ούτε γιατί δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, προφανώς τώρα είναι η στιγμή που νιώθεις ώριμος και έτοιμος να κάνεις ένα βήμα μπροστά και να αφήσεις πίσω σου ακόμη και στοιχεία του εαυτού σου που δεν είναι πραγματικά δικά σου ή που οκέι, σου χρησίμευσαν για κάποιο διάστημα, αλλά πλέον δεν σου χρειάζονται. Έτσι κι αλλιώς είσαι το ζώδιο της μεταμόρφωσης, είσαι αυτός που μπορεί να αλλάξει τα πάντα, και να τα αλλάξει σε βάθος. Η Αφροδίτη στον Κριό βοηθάει ένα εγχείρημα επαγγελματικό, αλλά φέρνει και την επιθυμία να κάνεις αλλαγές στην καθημερινότητά σου, ώστε να την κάνεις περισσότερο λειτουργική, αλλά και στην εμφάνισή σου και σε θέματα διατροφής και υγιεινής ζωής γενικότερα.

Τοξότης

Η πανσέληνος στις 11 είναι τόσο θετική που μπορεί να βάλει πολλά πράγματα σε μια σειρά μέσα σου. Μπορεί να αποφασίσεις ότι είναι ώρα να ασχοληθείς με έναν προσωπικό στόχο, να τελειώνεις δια παντός με μια συνήθεια ή εξάρτηση, να κλείσεις μια υπόθεση σε συναισθηματικό επίπεδο. Η λειτουργία της είναι κυρίως ψυχοθεραπευτική, είναι μια ένδειξη ουσιαστικά ότι κάνεις ένα βήμα μπροστά. Αυτή η περίοδος έχει πολύ ενδιαφέρον και σε ερωτικό επίπεδο, η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Δίας βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις για αυτό. Αν κάτι θα ήταν καλό να αποφύγεις, αυτό είναι το να προσεγγίζεις συναισθηματικά θέματα με επιφανειακό τρόπο. Θα μου πεις από την άλλη, κάθε φορά που πάει να σοβαρέψει το πράγμα (όχι ως προοπτική, να σοβαρέψει, δηλαδή να “νιώσεις” πιο βαθιά συναισθήματα) τότε ενδέχεται να κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις απλά να είσαι λίγο πιο χαλαρός. Και να υπομείνεις λίγο τη δυσφορία που μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ο φόβος ότι μπορεί να εγκλωβιστείς, να χάσεις την ελευθερία σου, να γίνει η κατάσταση πιο “βαριά” και σοβαρή από όσο αντέχεις, αν το άτομο που έχεις απέναντί σου το αξίζει. Γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχει και ο παράγοντας της εξοικείωσης και ο παράγοντας της μάθησης. Μαθαίνεις μέσα σε μια σχέση να είσαι σε μια σχέση. Έξω από μια σχέση, πώς θα μάθεις να είσαι σε μια σχέση.

Αιγόκερως

Η πανσέληνος στον Σκορπιό είναι θετική, σαφώς υπάρχουν και αυτές παρεμπιπτόντως. Μπορεί ένα φιλικό πρόσωπο νέο ή παλιό στη ζωή σου να είναι αυτό που θα φέρει μια αλλαγή. Και η ένταξή σου σε μια ομάδα μπορεί να ολοκληρωθεί ή να δεις κάποια επιθυμία σου να πραγματοποιείται – φυσικά όλα αυτά δεν θα γίνουν τυχαία, έχεις ήδη κάνει προσπάθειες για να φέρεις εσύ ο ίδιος την αλλαγή στη ζωή σου. Απλώς τώρα φαίνεται ότι είναι η ώρα να αλλάξει κάτι και μάλιστα για καλό. Είναι πολύ πιθανό να έχεις πολλή δουλειά αυτή την περίοδο, κάτι που θα κρατήσει όλον τον Μάιο. Και σίγουρα αυτό είναι πιεστικό κάποιες φορές, ο Άρης δεν αστειεύεται, είναι υπερβολικός, βρίσκεται στον έκτο οίκο σου των πρότζεκτ (που σχετίζεται και με την εμφάνιση και τη φυσική κατάσταση και σε κάνει και ακόμη πιο γοητευτικό είναι η αλήθεια) και μπορεί να φέρνει δουλειά ασταμάτητα. Για να μην κάψεις και το τελευταίο εγκεφαλικό κύτταρο, βοήθα λίγο την κατάσταση, κάνε συχνά διαλείμματα, επίτρεπε στον εαυτό σου να αδειάζει το κεφάλι σου και να ξεκουράζεται και το σώμα σου και να περνάς και καλά γενικά. Αλλιώς ο Άρης στον έκτο οίκο μπορεί να σε κουράσει. Πολύ.

Υδροχόος

Η πανσέληνος στις 11 είναι θετική και πραγματοποιείται στον Σκορπιό, δηλαδή στον δέκατο οίκο σου που συμβολίζει την επαγγελματική σου ζωή, τη σχέση σου με ανώτερους ιεραρχικά σε αυτόν τον τομέα, με μέντορες, με άτομα που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξή σου και με το κοινωνικό σου στάτους. Μπορεί να ολοκληρώνεται ένα επαγγελματικό έργο ή τώρα να στρώνεται το έδαφος για κάτι νέο και ίσως χρειαστεί να δώσεις όλο σου τον εαυτό σε έναν σχετικό στόχο. Η Αφροδίτη βοηθάει πολύ την επικοινωνία και σου δίνει μια πειθώ, όχι επιθετική ή διεκδικητική, αλλά συναισθηματική, κομψή, διπλωματική. Και ίσως αυτό οδηγήσει και σε μια νέα συμφωνία. Και τώρα ο έρωτας: με τον Άρη στον πέμπτο οίκο σου, εκεί να δεις πειθώ και γοητεία. Και η επιθυμία είναι αυξημένη, και η δική σου και πολλών άλλων (για σένα). Αν έχεις παιδιά, προσπάθησε να περάσεις τα μηνύματα που θέλεις με έναν όσο πιο κουλ τρόπο γίνεται, γιατί με το ζόρι, σίγουρα δεν γίνεται με τον Άρη σε αυτή τη θέση.

Ιχθύες

Η θετική πανσέληνος στις 11 στον Σκορπιό σχετίζεται με θέματα δικαιοσύνης, στόχων, ταξιδιών, εκπαίδευσης, αλλαγή οπτικής γωνίας. Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν αυτές τις μέρες, ο ένατος οίκος σου είναι πολύπλευρος και αφορά σε πολλούς τομείς. Το σημαντικότερο όμως είναι το ψυχολογικό εφέ του. Η εν λόγω πανσέληνος σε αυτόν μπορεί να σε κάνει να δεις διαφορετικά τη ζωή σου και τον εαυτό σου, για παράδειγμα όπως θα ήθελες πραγματικά να είναι και δεν είναι μέχρι τώρα για τον έναν ή τον άλλον λόγο. Και το ενδιαφέρον είναι ότι δεν είναι και τόσο ανέφικτο αυτό όσο ενδεχομένως πίστευες. Η Αφροδίτη και ο Δίας, από δύο διαφορετικούς οίκους που σχετίζονται όμως με τα οικονομικά και οι δύο, βοηθούν αυτόν τον τομέα που μπορεί να είχε κάποιες δυσκολίες. Μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο αν έχεις κάποια εμπιστοσύνη κι εσύ στον εαυτό σου και έναν καλό προγραμματισμό, αλλά και μια μέθοδο ώστε να βελτιώσεις το εισόδημά σου.

Πηγή

Ετικέτες