Mama's Blog My Corner

Τα ζώδια της εβδομάδας (28/5-3/6/2017)

Η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο στις 29 φέρνει στο προσκήνιο για πολλούς και διάφορους θεματάκια πολλά και διάφορα, όλα όμως προβλέψιμα από το Γιώργο Σαλαμά.

Κριός

Η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο στις 29: είναι πιθανό να θέλεις να κάνεις κάτι, αλλά να παρεμβαίνει κάτι άλλο και να σε σταματάει. Για παράδειγμα μπορεί ένα επαγγελματικό ταξίδι να είναι αρκετά φορτωμένο και να νιώθεις ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα όσα χρειάζεται να γίνουν. Ίσως μπορείς να ζητήσεις βοήθεια, δεν είναι δήλωση προσωπικής ήττας κάτι τέτοιο, αντίθετα, είναι ένδειξη υπευθυνότητας. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου είναι πάντως μεγάλη υπόθεση. Εκτός του ότι σε σώζει την τελευταία στιγμή από οποιαδήποτε δύσκολη συνθήκη, το να την έχεις μαζί σου σημαίνει αρμονία, ομορφιά, αγάπη, καλύτερες σχέσεις. Και σημαίνει ότι τα βρίσκεις περισσότερο με τον εαυτό σου και αυτό ας πούμε ότι είναι ό, τι καλύτερο για να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Ταύρος

Η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο στις 29 φέρνει στο προσκήνιο ένα οικονομικό θέμα, μια διαπραγμάτευση ή μία συμφωνία και μπορεί να νιώθεις ότι πιέζεσαι από διάφορες πλευρές για τη μία ή την άλλη απόφαση. Αν χρειαστεί να πάρεις γνώμες από άλλους, να το κάνεις, αλλά προσπάθησε να κάνεις αυτό που εσύ θεωρείς τελικά πιο σωστό και όχι κάποιος άλλος. Πάντως, τα οικονομικά σου μπορούν να έχουν πολύ καλή εξέλιξη αυτές τις μέρες, αν και τα μηνύματα είναι κάπως διπλά, από τη μία μεριά ευκαιρίες, δηλαδή, και από την άλλη έξοδα μαζεμένα. Όμως το κρυφό σου χαρτί είναι η Αφροδίτη η οποία και κυβερνά το ζώδιό σου και βρίσκεται στον οίκο που σχετίζεται με την ψυχολογική σου κατάσταση. Και πρόκειται για ένα δυνατό χαρτί, επειδή αυτό ακριβώς χρειάζεται, την αρμονία και την ισορροπία που φέρνει η Αφροδίτη σε εσωτερικό επίπεδο.

Δίδυμοι

Η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο: ο πρώτος βρίσκεται στο ζώδιό σου και σε παροτρύνει να τρέξεις, ειδικά σε μια σχέση, και ο δεύτερος στον οίκο των σχέσεων και πατάει φρένο. Κοίτα να δεις, το φρένο είναι γενικά παρεξηγημένο από μερικά ζώδια όπως το δικό σου που βαριούνται εύκολα και θέλουν ένα εκατομμύριο εξελίξεις σε μια μέρα. Όμως μερικές φορές είναι σοφία. Σταμάτα λίγο αυτό που κάνεις και δες την προοπτική του. Ζήσ’ το λίγο περισσότερο, και μετά συνέχισέ το. Ο Κρόνος όποτε λέει ότι πρέπει να κινείσαι πιο αργά και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου σε όλες σου τις σχέσεις, το λέει για καλό και το εννοεί. Και αν ο Κρόνος θέλει να καταλάβεις κάτι, θα το καταλάβεις θες δεν θες. Παρεμπιπτόντως, με τη νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ζώδιό σου αξίζει και αυτή τη βδομάδα να κάνεις προσπάθειες για νέα ξεκινήματα και να αναζητάς ή να δημιουργείς ευκαιρίες σε όλους τους τομείς που τις χρειάζεσαι.

Καρκίνος

Η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο μπορεί να είναι λίγο πιεστική, για παράδειγμα ένα επαγγελματικό έργο να είναι αρκετά κουραστικό, αλλά να πρέπει να προχωρήσει. Βέβαια το να απαλλαγείς από μια σημαντική εκκρεμότητα αυτή την περίοδο έχει νόημα, γιατί πρώτα από όλα μπορούν να ανοίξουν μπροστά σου νέοι ορίζοντες που σχετίζονται με τα επαγγελματικά σου. Κάνε την αναζήτησή σου, προγραμματίσου και διερεύνησε κάθε ευκαιρία που μπορεί να παρουσιαστεί. Από την άλλη έρχεται και μια ανανέωση σε ψυχολογικό επίπεδο. Πολύ σημαντικό αυτό, αφού είναι άκρως ενισχυτικό, το να είσαι καλά και με λυμένα κάποια θεματάκια που εκκρεμούσαν εδώ και κάποιον καιρό είναι αυτό που θα σε κάνει να προχωράς πιο γρήγορα, χωρίς να αυτοσαμποτάρεσαι.

Λέων

Πρόσφατα είχαμε μια νέα Σελήνη που εξακολουθεί να μας επηρεάζει και είναι ένα από τα πιο ευχάριστα του μήνα. Κάπως μπορεί να νιώθεις ότι διευρύνεται ο κύκλος σου, ότι ανήκεις σε ένα δίκτυο, ίσως εγκαινιάσεις ένα νέο εγχείρημα ή αποφασίσεις να φτιάξεις κάτι νέο. Και ο Άρης βρίσκεται στο ίδιο σημείο, κοινωνικά ανοίγουν νέοι δρόμοι μπροστά σου. Το θέμα των φιλικών σχέσεων μπορεί να σε απασχολήσει και θα ήταν καλό να του δώσεις την απαραίτητη προσοχή. Οι φίλοι είναι σημαντικοί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένοι (ούτε από εσένα ούτε από τους άλλους), ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια σχέσης. Δεδομένος εξάλλου δεν πρέπει να θεωρείται κανείς, γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά και γιατί μια τέτοια αίσθηση φέρνει και μια αδιαφορία που προφανώς δεν αξίζει σε καμία καλή σχέση. Παρεμπιπτόντως στις 29 η αντίθεση Άρη – Κρόνου μπορεί να δείχνει μια δυσκολία σε μια σχέση, ειδικά αν είναι κάτι μεταξύ φιλίας και έρωτα. Ίσως να νιώθεις ότι μια πλευρά σου θέλει να τρέξει και κάτι να σε σταματάει.

Παρθένος

Το κεντρικό ζήτημα, η επαγγελματική σου πορεία και εξέλιξη. Πολλά ενδιαφέροντα μπορεί να συμβαίνουν με την κινητικότητα στον οίκο των επαγγελματικών σου, δηλαδή την πρόσφατη νέα Σελήνη και τον Άρη στο ίδιο σημείο, αλλά εκτός από αυτά που συμβαίνουν από μόνα τους, καλό θα ήταν να αναλάβεις δράση κι εσύ. Αυτή την περίοδο μπορείς να οικοδομήσεις κάτι σε αυτόν τον τομέα, να δημιουργήσεις ευκαιρίες, να αναζητήσεις εργασία, να δείξεις το πιο επαγγελματικό σου προφίλ. Μπορείς να διερευνήσεις το ενδεχόμενο να έχεις κέρδος και από μια παράλληλη δραστηριότητα. Η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο μπορεί να φέρνει έναν προβληματισμό σε σχέση με το σπίτι ή την οικογένεια και τη δουλειά. Ίσως το να δίνεις και στα δύο τον απαραίτητο χρόνο να είναι δύσκολο για κάποιο διάστημα, αλλά αν είσαι καλά οργανωμένος και αποδεχτείς και το γεγονός ότι δεν μπορείς να τους έχεις όλους, πάντα και απόλυτα ευχαριστημένους, τότε θα βρεις την άκρη πολύ πιο εύκολα από όσο φαντάζεσαι.

Ζυγός

Η νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στον ένατο οίκο σου και ο Άρης στο ίδιο σημείο δίνουν μια απίστευτη ώθηση σε θέματα που σχετίζονται με εκπαίδευση, εξωτερικό, ταξίδια, πνευματική αναζήτηση και διεύρυνση οριζόντων. Είσαι σε μια φάση εσωτερικής αναζήτησης και ανανέωσης, κατά την οποία αποδέχεσαι με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο τον εαυτό σου και τον υποστηρίζεις περισσότερο. Και αν δεν έχεις μπει ακόμη σε αυτή τη φάση, γίνονται οι διεργασίες για να γίνει κάτι τέτοιο σύντομα. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για τις σχέσεις, τις συνεργασίες και τη συντροφικότητα, είναι και υπεύθυνη του ζωδίου σου, ιδανικά τα πράγματα για τις σχέσεις. Έχεις και αυτό το δυνατό στοιχείο, ως ζώδιο του αέρα είσαι εγκεφαλικός, αλλά ως παιδί της Αφροδίτης είσαι και βαθιά συναισθηματικός, εκπληκτικός συνδυασμός. Εκτός από την πρόοδο των ήδη υπαρχουσών σχέσεών σου είναι στα πλάνα και η δημιουργία νέων – και μιας συναισθηματικής σχέσης ενδεχομένως.

Σκορπιός

Η νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στους Διδύμους, φέρνει νέες προοπτικές στα οικονομικά, σημαντικές αποφάσεις και ευκαιρίες. Φέρνει και μια νέα αντίληψη που σχετίζεται με τα συναισθηματικά – ερωτικά σου. Μπορεί για παράδειγμα η εμπειρία μιας νέας γνωριμίας κάτι να κινητοποιήσει μέσα σου. Υπάρχει βέβαια και η αντίθεση Άρη – Κρόνου στις 29 που μπορεί να σε προβληματίζει λίγο και στα οικονομικά και στα ερωτικά. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις να αλλάξεις κάτι σημαντικό στη δουλειά σου για παράδειγμα, γιατί μπορεί απλώς να χρειάζεται να προσαρμοστείς και να ανακαλύψεις μεθόδους για να έχεις περισσότερο κέρδος, αν έχεις ξεκινήσει κάτι πρόσφατα. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται όλον τον μήνα στον Κριό και αυτό είναι κάτι που επίσης επηρεάζει με εξαιρετικά θετικό τρόπο τα επαγγελματικά σου. Αλλά μπορεί να κάνει και μια φοβερή αναβάθμιση στην εμφάνισή σου, να αποφασίσεις να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες και να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Τοξότης

Το κυρίως θέμα αυτή την περίοδο: οι σχέσεις κάθε είδους, κυρίως οι συναισθηματικές, οι επαγγελματικές και η συντροφικότητα εν γένει. Τα μηνύματα είναι διπλά, όχι απαραίτητα αντιφατικά, αλλά γίνονται πολλά πράγματα. Από τη μία μεριά μια νέα Σελήνη που προηγήθηκε σε αυτόν τον τομέα και αυτή την εβδομάδα μπορεί να φέρει νέα ξεκινήματα και μια επανεκκίνηση στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σου ή και μια νέα συνεργασία. Από την άλλη μεριά ο Άρης στους Διδύμους και η αντίθεσή του με τον Κρόνο στο ζώδιό σου μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις και μια κατάσταση στην οποία ο ένας θέλει να τρέξει και ο άλλος να βάλει φρένο. Ο Κρόνος πάντως είναι ξεκάθαρος συνήθως: προχώρα αργά, με σταθερά βήματα και όχι στα τυφλά. Και κάτι άλλο: μην μπεις ούτε εσύ σε τριπ ανταγωνισμού ούτε βέβαια να παίξεις το ανταγωνιστικό παιχνίδι κανενός. Δεν θα βγάλει πουθενά. Πιο συγκεκριμένα στα συναισθηματικά σου, εκτός από την κινητικότητα στον οίκο των σχέσεων που σε κάνει περισσότερο διεκδικητικό, έχεις και την Αφροδίτη στον πιο ερωτικό σου οίκο. Αυτό κι αν καθιστά την περίοδο αυτή μια από τις πιο ερωτικές.

Αιγόκερως

Σε περιόδους πίεσης δεν είναι και πολύ συνετό να αφήνεται κανείς και όπου τον βγάλει, καλό θα ήταν να συνυπολογίζεις με ρεαλιστικό τρόπο και τις δυνατότητές σου. Και επειδή αυτή η περίοδος φαίνεται να έχει υποχρεώσεις, αρκετή δουλειά, εκκρεμότητες που ξεπετάγονται και θέλουν την προσοχή σου, για να είσαι καλά σωματικά και ψυχικά δεν πρέπει να ξεχνάς το όριά σου. Η αντίθεση Άρη και Κρόνου μπορεί να είναι κάπως κουραστική, ίσως όμως να πρέπει να κρατήσεις μυστικό ένα εγχείρημά σου προσωρινά. Πάντως ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι ήδη ή θα είναι σύντομα γεμάτοι με νέα πράγματα και νέα ξεκινήματα. Κάνε τις επιλογές σου, ίσως δεν είναι απαραίτητο να ασχοληθείς με όλα ταυτόχρονα. Και πρόσεχε και τις ισορροπίες στις σχέσεις ειδικά τις επαγγελματικές.

Υδροχόος

Αν είσαι οκέι στη σχέση σου στα πιθανά σενάρια είναι να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό με πάθος ή με τα παιδιά σου, αν έχεις, ή και να σκεφτείς να αποκτήσεις παιδιά, αν δεν έχεις, και όλα αυτά είναι συναρπαστικά. Αν δεν είσαι σε σχέση, εκτός από το θέμα της δημιουργικότητας, έχουμε και το σενάριο να ερωτευτείς και να αποπροσανατολιστείς εντελώς και κάτι αντίστοιχο να συμβεί και στον άλλον ή την άλλη. Οι λόγοι είναι πολλοί, και η νέα Σελήνη που προηγήθηκε και η Αφροδίτη στον οίκο της επικοινωνίας και των γνωριμιών και ο Άρης στο ίδιο σημείο με τη νέα Σελήνη, στον οίκο του έρωτα δηλαδή. Επειδή τα πράγματα μέσα σου, αλλά και γενικά, μπορεί να είναι έντονα, διαχειρίσου λίγο τις καταστάσεις με ψυχραιμία, γιατί αυτά γίνονται για να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τον κόσμο και για να τα απολαμβάνουμε. Το καλοκαίρι προβλέπεται παθιασμένο, Υδροχόε, ζήσ’ το όπως του αξίζει.

Ιχθύες

Οι τομείς με το περισσότερο ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τις ρίζες σου, το σπίτι, την οικογένεια, αλλά και την αίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας. Βέβαια παίζει και το εξής: Από τη μία μεριά μπορεί να υπάρχουν οι στενές προσωπικές σου σχέσεις και η οικογένεια, από την άλλη μπορεί η δουλειά να έχει κάποιες απαιτήσεις που να δυσκολεύουν την κατάσταση και να έρχονται σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις της οικογένειας. Παρεμπιπτόντως, αν είσαι από τους τύπους που μπλέκουν με πολλά ταυτόχρονα, βάλε μερικά όρια γιατί κάπως πρέπει να επέλθει μια ισορροπία. Πάντως μπορεί να σκέφτεσαι και αλλαγές που σχετίζονται με τον χώρο σου ή το γραφείο σου, ακόμη και πιο ριζικές αλλαγές όπως μια μετακόμιση. Η Αφροδίτη βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σημείο για τα οικονομικά σου, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι μπορούν να βελτιωθούν. Αν οι προσπάθειές σου είναι στοχευμένες και έχεις μέθοδο, ακόμη καλύτερα.

Πηγή

Ετικέτες

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου