Mama's Blog My Corner

Συμβουλές για να μείνεις παραγωγική, όσο ψάχνεις για δουλειά!

Αυτή την στιγμή με την ανεργία καθημερινά να αυξάνεται και την γενικότερη κρίση στην Ελλάδα, για να βρει δουλειά κάποιος νέος / νέα χρειάζεται περίπου από 2 μήνες μέχρι και 2 χρόνια.

Το ερευνητικό πρόγραμμα Strategic Transitions for Youth Labour in Europe δημοσίευσε στα τέλη του Σεπτεμβρίου κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Αναφέρει λοιπόν ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις, ότι η μακροχρόνια περίοδος ανεργίας, μπορεί να επηρεάσει μεταξύ άλλων την σωματική και ψυχική μας υγεία και να οδηγήσει σε γενική απώλεια αυτοπεποίθησης.

Όλα τα παραπάνω ακόμη και εάν δεν τα είχαμε διαβάσει σε έρευνα, τα υποθέταμε και μόνοι μας.

Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι εργοδότες μπορεί να θεωρήσουν τις περιόδους ανεργίας στο βιογραφικό κάποιου ως αρνητικό σήμα, θεωρώντας ότι έχουν χαμηλή παραγωγικότητα. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα ενός ατόμου να μην προσληφθεί, ή να του προσφερθεί ένα χαμηλότερο επίπεδο εργασίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να βρεις τρόπους να παραμένεις παραγωγική κατά την περίοδο που είσαι άνεργη, όχι μόνο για να νιώσεις καλύτερα αλλά γιατί υπάρχουν και περισσότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου αλλά και να παραμείνεις ενημερωμένη για όλες τις καινούργιες εξελίξεις στον τομέα σου. Μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια από ιδιωτικούς ή κρατικούς φορείς, να κάνεις την έρευνα σου, πάνω σε ένα θέμα που σε απασχολούσε, να μάθεις μια ξένη γλώσσα, ή ακόμη και να παρακολουθήσεις online μαθήματα.

Το σημαντικό είναι να καταγράψεις για αρχή, όλα εκείνα τα επιπλέον skills που θέλεις να αποκτήσεις, να τα κατατάξεις με σειρά προτεραιότητας και κατόπιν να προγραμματίσεις τις μέρες σου, έτσι ώστε να έχεις καθημερινά έναν στόχο και κάτι καινούργιο να περιμένεις για την επόμενη ημέρα

Εθελοντισμός

Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί εκεί έξω που επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και που βασίζονται κατά κύριο λόγο στους εθελοντές τους. Βρες και εσύ έναν οργανισμό και μια πρωτοβουλία που σε αντιπροσωπεύει και επικοινώνησε μαζί τους. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζονται κάποιον με τα δικά σου προσόντα, και μπορεί να μην πληρωθείς για την εργασία που θα προσφέρεις αλλά θα είναι ένα μεγάλο plus στο βιογραφικό σου, θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα με τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις ανθρώπους, που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα και ίσως μοιράζονται και τις ίδιες ανησυχίες.

Δικτύωση

Πολλές φορές για να βρούμε δουλειά δεν χρειάζονται μόνο γνώσεις αλλά και γνωριμίες με τους κατάλληλους ανθρώπους. Και επειδή είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσεις in real life, στελέχη επιχειρήσεων, μπορείς πολύ εύκολα να συνδεθείς μαζί τους online. Δημιούργησε έναν λογαριασμό στο linkedin ή σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο. Δώσε προσοχή στο να συμπληρώσεις σωστά τις πληροφορίες στο προφίλ σου και προσπάθησε ότι ανεβάσεις να αφορά τον τομέα σου, ώστε να τραβήξεις την προσοχή ανθρώπων, που μπορεί μελλοντικά να τους συναντήσεις σε μια συνέντευξη ή σε κάποιο σεμινάριο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου