About Health Διατροφή

Σκόρδο :Γνωρίζετε πόσο καλό κάνει στην υγεία;

Θαυματουργή τροφή για όλες τις παθήσεις ,χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών. Το σκόρδο δρα αποδεδειγμένα ως αντιβιοτικό ευρέως φάσματος, καταπολεμώντας μικρόβια, παράσιτα του εντέρου και ιούς. Σε μεγάλες ποσότητες έχει θεραπεύσει ακόμα και εγκεφαλίτιδα! Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη ενώ παράλληλα εμποδίζει τη δημιουργία επικίνδυνων θρόμβων. Δύο με τρεις σκελίδες σκόρδο σε ημερήσια βάση μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες εμφράγματος σε ασθενείς με στεφανιαία όσο.

Περιέχει πλήθος αντικαρκινικών και αντιοξειδωτικών ουσιών και κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο με τις τροφές που συνιστά για την καταπολέμηση του καρκίνου το Αμερικανικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Επίσης:

1.Περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

2.Συμβάλλει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.

3.Δρα ως αποσυμφορητικό, αποχρεμπτικό, σπασμολυτικό και αντιφλεγμονώδες.

4.Ανακουφίζει από την συσσώρευση αερίων στο έντερο κι εμφανίζει αντιδιαρροική, οιστρογονική και διουρητική δράση.

5.Βελτιώνει τη διάθεση κι εμφανίζει ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες.

6.Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μεγάλες ποσότητες ωμού σκόρδου( πάνω από τρεις σκελίδες την ημέρα) ενδέχεται να προκαλέσουν αέρια , φούσκωμα, διάρροια ή ακόμα και πυρετό σε ορισμένους ανθρώπους. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι για την καταπολέμηση μικροβίων συνιστάται η κατανάλωση ωμού σκόρδου. Ωστόσο με το μαγείρεμα δεν αλλοιώνονται οι θρομβολυτικές και άλλες για την καρδιά ιδιότητες. Αντίθετα ενισχύονται, αφού με τη θερμότητα απελευθερώνεται η αντιθρομβωτική ουσία σκορδίνη. Το σίγουρο είναι ότι είτε το τρώτε ωμό είτα μαγειρεμένο θα είστε σίγουρα καλυμμένοι.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο