Beauty DIY Skin Care

Ροδόνερο : Το εργαλείο της ομορφιάς!

Η ύπαρξη του ροδόνερου χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όπου είχε χρησιμοποιηθεί για τις θρησκευτικές τελετές. Το ροδόνερο είναι ένα από τα πιο διάσημα αρώματα στον κόσμο των καλλυντικών, αλλά τα οφέλη του είναι πολύ περισσότερα. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ γνωστό για τη χρήση του σε δερματικά προβλήματα. Επίσης στη Δύση δεν είναι ασυνήθιστο να δείτε να το χρησιμοποιούν στην κουζίνα. Στο Ιράν χρησιμοποιείται στο τσάι και σε κέικ με αποξηραμένα φρούτα.

Αλήθεια γνωρίζατε αυτές τις χρήσεις του ροδόνερου; Το ροδόνερο προέρχεται από ροδοπέταλα. Εκτός από το ότι εξυπηρετεί την βιομηχανία αρωμάτων, χρησιμεύει επίσης στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Ακριβώς αυτή η πλευρά του είναι η λιγότερο γνωστή και είναι αυτή που θα ήθελα να σας αναδείξω σήμερα.
Το ροδόνερο είναι σε θέση να θεραπεύσει ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη, έχει όμως και χαλαρωτικές ιδιότητες αυτό σημαίνει ότι μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες, όπως το στρες ή το άγχος. Την ίδια στιγμή έχει μια θεραπευτική δράση στο δέρμα και απαλύνει τον πόνο ή τον πονοκέφαλο τα πέταλα του χρησιμοποιούνται στο τσάι ως θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα.
Οι γυναίκες σίγουρα είναι στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουν πολύ καλά ότι το νερό από πέταλα τριαντάφυλλου είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για το δέρμα. Η συνεχής χρήση του βοηθά στην ανανέωση της επιδερμίδας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου. Αυτός ο εκπληκτικός σύμμαχος ομορφιάς βοηθά επίσης στην εξάλειψη των ατελειών του δέρματος και των ραγάδων, είναι επίσης σημαντικό για τις καταπραϋντικές, στυπτικές, δροσιστικές και αναζωογονητικές ιδιότητές του.
Και όμως αυτά δεν είναι όλα! Το ροδόνερο βοηθά ως καταπραϋντικό των ματιών, με ροδόνερο μπορείτε να κάνετε γαργάρες για την καταπολέμηση του πονόλαιμου, μπορούμε να το ανακατέψουμε με λίγο μέλι για τη θεραπεία της βραχνάδας, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης γιατί βελτιώνει τη ροή του αίματος και ενισχύει τους θύλακες της τρίχας.
Το ροδόνερο είναι εύκολο να βρεθεί στα φαρμακεία αλλά αν έχουμε την ευκαιρία γιατί να μην το προετοιμάσουμε άμεσα στο σπίτι;
Ας δούμε λοιπόν μια απλή συνταγή :
Ένα κιλό ροδοπέταλα
Μισό λίτρο αποσταγμένου νερού
Ένα δοχείο με καπάκι
Ένα γυάλινο μπουκάλι με αεροστεγές πώμα

Επιλέξτε τα ροδοπέταλα από κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα είναι τα καλύτερα. Αν τα συλλέξετε εσείς είναι καλύτερο να γίνεται το πρωί όταν έχουν περισσότερες ιδιότητες. Γεμίστε το δοχείο με το αποσταγμένο νερό και στη συνέχεια προσθέστε 1/2 κιλό ροδοπέταλα βάλτε το στη φωτιά. Όταν έχει αρχίσει να βράζει μειώσετε τη θερμοκρασία. Διατηρήστε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το και αφήστε το να ησυχάσει για μια ώρα στη συνέχεια μπορείτε να το σουρώσετε και να το μεταγγίσετε σε ένα γυάλινο μπουκάλι , αφήστε το στο ψυγείο για 24 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα το ροδόνερο μας θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ως άρωμα ή για οποιοδήποτε άλλη χρήση εσείς θέλετε.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου