Το μπισκοτοζελέ είναι από τα πιο οικονομικά και νόστιμα γλυκά ! Φτιάχνετε γρήγορα και εύκολα και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
1 ποτήρι γάλα με λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
1) Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
2) Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και την αφήνουμε λίγο να σταθεί.
3) Στη συνέχεια βουτάμε στο γάλα τα πτι-μπερ και βάζουμε μία στρώση από αυτά σε ένα πιρέξάκι. Αν θέλετε τα μπισκότα πιο τραγανά μπορείτε απλώς να τα ραντίσετε ελαφρώς με λίγο γάλα.
4) Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το πιρέξ στο ψυγείο.
5) Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει ( όχι πολύ) το ρίχνουμε και αυτό στο πιρέξ (πάνω από την κρέμα) και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το ζελέ. Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας με λίγη σαντιγί .
Καλή επιτυχία!
Σχολιάστε