My Corner Μαγειρική

Πιτάκια με κοτόπουλο και λαχανικά !

Ένα εύκολο, χορταστικό και υγιεινό σνακ για την παραλία, το σχολείο, το γραφείο, το πάρτι, είναι τα κοτοπιτάκια με λαχανικά και φύλλο κουρού. Γίνονται και με το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα, για να μην αφήνετε τίποτε να πάει χαμένο. Πάμε να φτιάξουμε λοιπόν κοτοπιτάκια με καρότο, αρακά, καλαμπόκι!

Τι θα χρειαστούμε

  • Ένα πακέτο φύλλο κουρού
  • κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3 κ.σ λάδι
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • Λίγο γιαούρτι
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα ετοιμάσουμε τα πιτάκια κοτόπουλου με λαχανικά 

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ή μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι  και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, αφού τα έχουμε αλατίσει. Τ΄αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τ΄αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι, ρίχνουμε τα λαχανικά, το καρότο, το καλαμπόκι, το σκόρδο, τον αρακά και το θυμάρι, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, μαζί με το αλεύρι κι ανακατεύουμε όλο το μείγμα μαζί. Τ΄αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν γι ακόμη 5 λεπτά προσθέτοντας τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Βάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού και με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή κουπ πατ, σχηματίζουμε κυκλάκια. Στην άκρη κάθε κύκλου, βάζουμε λίγο από τη γέμιση με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  6. Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο, βουρτσίζοντας τις άκρες για να κλείσουν με το χτυπημένο αυγό. Αλείφουμε και από πάνω για να αποκτήσουν χρυσαφί και λαμπερό χρώμα μετά το ψήσιμο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο