Πόσες φορές σου έχει τύχει να ετοιμάζεις ένα γεύμα με χόρτα και να καταλήγεις με ένα εξαιρετικά πικρό πιάτο; Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να αποφύγεις τη στιφάδα και την πικρίλα που προέρχεται από πολλά πράσινα χορταρικά!
Ένας από αυτούς είναι να προσθέσεις μπόλικο αλάτι κατά το μαγείρεμα ή αν πρόκειται να ετοιμάσεις σαλάτα, να συμπεριλάβεις οπωσδήποτε κάτι όξινο, όπως λεμόνι ή ξύδι που θα καλύψει τη δυσάρεστη γεύση τους. Για μαγειρευτά φαγητά, η καλύτερη λύση είναι να “ζεματίσεις” για λίγο τα χόρτα σε νερό που βράζει, πριν τα προσθέσεις στο φαγητό. Ενώ, μία ακόμη αποτελεσματική μέθοδος είναι να “κάψεις” τα χόρτα σε υψηλή θερμοκρασία στην κατσαρόλα του φαγητού και μετά να τα αφήσεις σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για αρκετή ώρα.
Σχολιάστε