Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, απαντάμε με έξυπνο τρόπο! Σύνθημα μας: Δεν πετάμε τίποτα! Το φαγητό που περίσσεψε, το μαγειρεύουμε την επόμενη ημέρα με απλό και εύκολο τρόπο και το «μετατρέπουμε» σ’ ένα ολοκαίνουργιο πιάτο!
1. Αν περίσσεψε ρύζι ή μακαρόνια την επόμενη φτιάχνουμε ρυζοσαλάτα ή μακαρονοσαλάτα.
2. Αν περίσσεψαν λαχανικά, τα χρησιμοποιούμε την επόμενη ημέρα για σούπες και σάλτσες ζυμαρικών.
3. Αν παραωρίμασαν τα φρούτα, φτιάχνουμε μαρμελάδες, κομπόστες, κρέμες, smoothies.
4. Αν περίσσεψαν όσπρια, την άλλη μέρα φτιάχνουμε νοστιμότατους κεφτέδες οσπρίων ή φαγητά που συνδυάζουν τα όσπρια με ρύζι ή μακαρόνια (στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρες τέτοιες συνταγές).
5. Χρησιμοποιούμε το κρέας που περίσσεψε για να φτιάξουμε την επόμενη ημέρα κρεατόπιτα ή σούπες.
6. Δεν πετάμε τις ώριμες ντομάτες, ούτε τα λεμόνια (γενικότερα τα οπωροκηπευτικά). Τα τρίβουμε ή τα στίβουμε ανάλογα και τα φυλάμε στην κατάψυξη. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο, το σέλινο κλπ.
7. Το ψωμί το κόβουμε σε φέτες και το μετατρέπουμε σε παξιμάδι ψήνοντας το στο φούρνο ή το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το μετατρέπουμε σε κρουτόν ψήνοντας τα κυβάκια στο φούρνο.
Σχολιάστε