Διασκέδαση Ταξίδια

Ο γύρος του κόσμου στις αποχρώσεις του μπλε!

Γυρίζοντας τον κόσμο σίγουρα θα έχετε δει πάρα πολλά όμορφα μέρη. Τι θα λέγατε να επιλέγατε το μπλε χρώμα; Σίγουρα θα μπορούσατε να κάνετε μια όμορφη περιήγηση και να ανακαλύψετε τις πόλεις που έχουν αυτό το χρώμα ! Σήμερα θα περιηγηθούμε στις 5 χώρες που χαρακτηρίζονται από το μπλε χρώμα η κάθε μία για διαφορετικό λόγο.

1.Jodhpur, Rajasthan,India

16685429-A-view-of-Jodhpur-the-Blue-City-of-Rajasthan-India-Stock-Photo

Jodhpur είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Rajasthan στην Ινδία. Η πόλη βρίσκεται στην έρημο Ταρ, για να ηρεμήσουν από την ζέστη και να διώξουν τα κουνούπια, άρχισαν να ζωγραφίζουν τα σπίτια τους μπλε! Ίσως να είναι αυτό το μπλε χρώμα σε συνδυασμό με τα κτίρια και την παλιά πόλη, τα οποία  συναρπάζουν τους επισκέπτες.

2.Chefchaouen, Marocco

Ο γύρος του κόσμου στις αποχρώσεις του μπλε!

Chefchaouen είναι μια πολύ δημοφιλής πόλη του Μαρόκο αλλά δεν έχει επιλεγεί ως κύριος προορισμός για τους τουρίστες. Μέχρι σήμερα μπορεί να θεωρηθεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές πόλεις του Μαρόκου, χάρη στην μπλε κτίρια της,.Ο λόγος; Οι Εβραίοι πρόσφυγες ήθελαν να μιμηθούν τον ουρανό.

3.Sidi Bou Said, Tunisia

maxresdefault

Sidi Bou Said βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από την Τυνησία, χαρακτηρίζεται από το μπλε χρώμα από το 1920 όταν ένας νόμος τους υποχρέωσε να βάψουν με μπλε χρώμα τις πόρτες και τα παράθυρα. Χάρη σε αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό – και το γεγονός ότι παρέμεινε το ίδιο στο πέρασμα των χρόνων – είναι ένα μέρος που επισκέπτονται πάρα πολύ τουρίστες.

4.Οία, Σαντορίνη

oia

Στην Οία, στο νησί της Σαντορίνης, μπορείτε να απολαύσετε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Μεσογείου. Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη στην ατμόσφαιρα του νησιού, με τα στενά δρομάκια, τα καταστήματα και τα σπίτια τα οποία κρέμονται  πραγματικά στα βράχια.Το νησί χαρακτηρίζεται από το λευκό χρώμα και τους μπλε θόλους, λέγεται ότι κάποτε ήταν τα σπίτια των ψαράδων.

5.Juzcar, Malaga

tumblr_nuxet46Aio1qjvnc4o3_1280

Οι πόλεις της Ανδαλουσίας είναι όλες λευκές εκτός από την Juzcar που είναι μπλε. Από το 2011 τα σπίτια της συγκεκριμένης πόλης βάφτηκαν μπλε χάρη της πρεμιέρας της ταινίας “Τα Στρουμφάκια”. Οι κάτοικοι βλέποντας την αύξηση του τουρισμου λόγω αυτού του χαρακτηριστικού αρνήθηκαν να τα ξαναβάψουν άσπρα.