My Corner Ενδιαφέροντα

Ο γύρος του κόσμου σε 20 σάντουϊτς!

Για όσους κουράστηκαν να τη βγάζουν με ψωμοτύρι…

Δύο πράγματα έχει αυτή η χώρα που τη φέρνουν κοντά στην ωρολογία του σάντουιτς: το τίμιο ψωμοτύρι που έθρεψε γενιές και γενιές και το αθάνατο, μοναδικό, ευφυέστατο σουβλάκι. Ειδικά χωρίς το τελευταίο, δυσκολευόμαστε να φανταστούμε τις ζωές μας. Και δεν συναρπάζει μόνο εμάς αλλά και όλους όσοι το δοκιμάζουν στη χώρα μας.

Εμείς λοιπόν σε καλούμε να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση τους. Γιατί οι παρακάτω 20 σαντουιτσάρες, όχι μόνο είναι διαλεχτές και πεντανόστιμες αλλά θα σε κέρδιζαν από την πρώτη μπουκιά. Αλλά επειδή δεν είσαι εκεί για να τις δοκιμάσεις, αρκέσου στο «φάτε μάτια ψάρια».  Κάνε ένα ταξίδι στις παρακάτω χώρες μέσα από τα σάντουιτς-ορόσημα τους.

Και μάζεψε τα σάλια σου, βλέπει ο κόσμος…

FRANCESINHA, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Το απίστευτο πάντρεμα μοσχαριού με λουκάνικο, σε μία θάλασσα από τυρί

AREPAS, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ανάμεικτα κομμάτια χοιρινού και chorizo με αβοκάντο.

CHORIPAN, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Πικάντικο λουκάνικο συνοδευόμενο από λιωμένο σκόρδο και άνηθο.

 

CEMITA, ΜΕΞΙΚΟ: Αβοκάντο, σωταρισμένος κιμάς, τυρί, αβγό και η περίφημη salsa roja.

BOSNA WURST, ΑΥΣΤΡΙΑ: Πικάντικα λουκάνικα σωταρισμένα με μπίρα, σκόνη κάρυ, κέτσαπ και μουστάρδα.

CROQUE MONSIEUR, ΓΑΛΛΙΑ: Τυρί και και τηγανητό ζαμπόν χοιρινής ωμοπλάτης.

CHACARERO, ΧΙΛΗ: Μοσχάρι, καυτερές πιπεριές, φέτες ντομάτας και πικάντικα φασόλια.

MEDIANOCHE, ΚΟΥΒΑ: Πίκλες μουστάρδα, τυρί, ζαμπόν και το μοναδικό ψητό χοιρινό.

LEBERKAS SEMMEL, ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βοδινό, μπέικον, κρεμμύδι και γλυκιά μουστάρδα

MITRAILLETTE, ΒΕΛΓΙΟ: Τηγανητές πατάτες με λιωμένο τσένταρ και τηγανητό κρέας. Κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα, απαραίτητα.

KATSU-SANDO, ΙΑΠΩΝΙΑ: Παναρισμένο χοιρινό και λάχανο σε λευκό ψωμί.

GATSBY, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Πατάτες, σως, λάχανο, καπνιστό χοιρινό, μπέικον και μοσχάρι. Τα πάντα όλα.

PB & J, ΗΠΑ: Φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα φράουλα.

ROTI JOHN, ΜΑΛΑΙΣΙΑ: Τσίλι, ντομάτες, κρεμμύδια και μοσχάρι μαζί με παστές σαρδέλες.

BANH MI, BIETNAM: Καρότα, σκόρδο, σάλτσα BBQ, μοσχάρι, κόλιανδος και μαγιονέζα.

MONTREAL STYLE, ΚΑΝΑΔΑΣ: Καπνιστό μοσχάρι ή χοιρινό με μουστάρδα.

ZAPIENKAKA, ΠΟΛΩΝΙΑ: 4 διαφορετικά είδη κρέατος με λιωμένο τυρί και κετσαπομούσταρδο.

DONER, ΤΟΥΡΚΙΑ: H απάντηση στο σουβλάκι. Με καυτερό πιπέρι και αράβικη πίτα.

VADA PAV, ΙΝΔΙΑ: Ψητή ή τηγανητά πατάτα με λαχανικά και σάλτσα κάρυ με σκόρδο και μπαχαρικά.

CHIP BUTTY, ΑΓΓΛΙΑ: Σάντουιτς με πατάτες και κέτσαπ.

Πηγή

 

 

 

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο