Υλικά για την ζύμη:
120 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον
Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 φλιτζάνι τριμμένο Cheddar
1 και 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 κουταλιά μπεικιν
1/4 κουταλιάς σόδα φαγητού
1/2 φλιτζάνι γάλα
Μισή κουταλιά ξύδι λευκό
Μισή κουταλιά αλάτι
5 κουταλιές Sour cream
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
Γέμιση – συναρμολόγηση:
4 αυγά για να γεμίσετε τα muffins
λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και Βουτυρώνουμε καλά 4 μεγάλες φόρμες για muffin
– σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε το bacon
– σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα δεύτερο όλα τα υγρά και κατόπιν ενώστε τα και προσθέστε μέσα και το μπέικον
– πάρτε λίγο από την ζύμη και τοποθετήστε στις εσοχές της φόρμας για muffin και με ένα κουτάλι δημιουργήστε μικρά βαθουλώματα. Σε κάθε βαθούλωμα σπάστε ένα αυγό και κατόπιν σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη.
– βάλτε στον φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά!
Σχολιάστε