Beauty Skin Care

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν: Το φρούτο που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ σε DIY θεραπείες!

Τι καλύτερο από μια θεραπεία ομορφιάς που έφτιαξες σπίτι με αγνά υλικά; Κι όμως υπάρχει ένα φρούτο που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά! Ποιο είναι;

Αντί να ξοδεύεις χρόνο και χρήματα σε spa, τι καλύτερο από το να φτιάξεις μόνη σου μια θεραπεία ομορφιάς με αγνά υλικά. Τα φυσικά υλικά, όπως έχει αποδειχτεί, μπορούν να προσφέρουν την επιδερμίδα σου τα ίδια ευεργετικά οφέλη όπως αυτά των πιο ακριβών προϊόντων της αγοράς. Όμως, υπάρχει ένα υλικό που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς όταν πρόκειται για DIY (DO IT YOURSELF) θεραπείες ομορφιάς: το λεμόνι.

λεμόνι

Πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν για να λευκάνουν πιο σκούρες περιοχές ή για να κάνουν χημική απολέπιση. Ωστόσο, το λεμόνι έχει πολύ χαμηλό pH είναι αρκετά όξινο και ουσιαστικά περισσότερο επιβλαβές παρά ευεργετικό για το δέρμα σου.

Σύμφωνα με την Joanna Vargas, την αγαπημένη ειδικό των διασήμων, το ξινό αλλά θαυματουργό φρούτο μπορεί σε ένα βαθμό μέχρι και να ξεβάψει το χρώμα, επομένως δε το συνιστά σαν καθαριστικό ή toner. Μάλιστα, επειδή το λεμόνι είναι πολύ όξινο, το δέρμα σου κινδυνεύει να γεμίσει κοκκινίλες. Επίσης, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική καθώς το λεμόνι κάνει το δέρμα σου ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία, δημιουργώντας συχνά φουσκάλες ή εγκαύματα ύστερα από την έκθεση.

Αν λοιπόν ψάχνεις για DIY θεραπείες προκειμένου να φωτίσεις και να χαρίσεις έξτα λάμψη σε κάποιες περιοχές, καλύτερα να δοκιμάσεις κάτι που να είσαι σίγουρη ότι δε θα βλαψει το δέρμα σου. Μια καλή ιδέα είναι μια φόρμουλα με συστατικό τη βιταμίνη C.

Και κάτι τελευταίο! Πολλές απο εμάς, θέλουμε να ανοίξουμε τα μαλλιά μας και ένας πολύ διαδεδομένος φυσικός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι το λεμόνι. Όμως, θα σε απογοητεύσω λίγο ακόμη, καθώς ,σύμφωνα με τους ειδικούς, με αυτό τον τρόπο οι τρίχες αποδυναμώνονται. Καλύτερα, λοιπόν, να ξεχάσεις το λεμόνι αν ψάχνεις τρόπους να γίνεις πιο ξανθιά.

Όμως, μην ξεχνάς: Μπορείς ακόμα κάθε πρωί να πίνεις μια ζεστή κούπα νερό μαζί με στημένο λεμόνι, κάτι που όπως ομολογούν και οι ειδικοί είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τον οργανισμό σου! Τι λες;

Πηγή

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου