Βιβλία Διασκέδαση

Οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι πιο ευγενικοί με τους γύρω τους!

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ένα αναπάντεχο χαρακτηριστικό για τους βιβλιόφιλους.

Σκέφτεσαι συχνά ότι θέλεις να γίνεσαι όλο και καλύτερη και να βελτιώνεις τη συμπεριφορά σου απέναντι στους γύρω σου; Ξεκίνα να διαβάζεις βιβλία! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι άνθρωποι που διαβάζουν τείνουν να είναι πιο ευγενικοί με τους γύρω τους. 

Η έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Kingston και στην οποία συμμετείχαν 123 άτομα, κατέληξε στο ότι όσοι είχαν το διάβασμα ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους παρουσίασαν μεγαλύτερο βαθμό ενσυναίσθησης και συμπάθειας προς τους άλλους ανθρώπους.

Η τριβή με τη λογοτεχνία σχετίζεται με μια ευρεία γκάμα από ικανότητες ενσυναίσθησης και κατανόησης των άλλων” ανέφεραν οι ερευνητές στο συνέδριο British Psychological Society. “Η πρόζα, ο λογοτεχνικός λόγος και η κωμωδία μπορούν να ενισχύσουν τις ικανότητες αυτές“.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις προτιμήσεις τους σε τηλεοπτικές σειρές, βιβλία και θεατρικά έργα και στη συνέχεια εξετάστηκε η συμπεριφορά τους στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Σύμφωνα με την The Telegraph, οι βιβλιόφιλοι με προτίμηση στα βιβλία φαντασίας έδειξαν περισσότερα σημάδια θετικής κοινωνικής συμπεριφοράς, όσοι διάβαζαν περισσότερα ρομαντικά μυθιστορήματα έδειξαν μεγαλύτερη ευαισθησία ενώ όσοι αγαπούσαν την κωμωδία ήταν καλύτεροι στο να συνάπτουν σχέσεις με τους άλλους.

Πηγή