Βιβλία Διασκέδαση

Νέο βιβλίο του Τόλκιν κυκλοφορεί 100 χρόνια μετά τη συγγραφή του!

Το «Beren and Luthien», ο απαγορευμένος έρωτας στη Μέση Γη και η εμπειρία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έναν αιώνα μετά τη συγγραφή της «πολύ προσωπικής ιστορίας» του μεγάλου συγγραφέα Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, το «Bereth and Luthien» βλέπει το φως της δημοσιότητας και θα διαβαστεί από αναρίθμητους λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας.

Ήρωες της θρυλικής ιστορίας είναι ο θνητός Beren που ερωτεύεται την Luthien, ένα ξωτικό, όπου θα ζήσουν έναν απαγορευμένο έρωτα στη Μέση Γη.

Ο πατέρας της Luthien είναι αντίθετος στη σχέση της με τον Beren για να τον κρατήσει μακριά από την κόρη του τον στέλνει να εκπληρώσει μια αδύνατη αποστολή πριν τους επιτρέψει να παντρευτούν. Η ριψοκίνδυνη αποστολή είναι να φέρει πίσω το Σιλμαρίλ, ένα πολύτιμο κόσμημα των Ξωτικών, από τον μεγάλο τους εχθρό, Μόργκοθ.

Νέο βιβλίο του Τόλκιν κυκλοφορεί 100 χρόνια μετά τη συγγραφή του

Την επιμέλεια του βιβλίου έχει αναλάβει ο γιος του συγγραφέα, Κρίστοφερ Τόλκιν, ενώ το την εικονογράφηση ανέλαβε ο Άλαν Λι, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την δουλειά του στην τριλογία ταινιών του Πίτερ Τζάκσον «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Η συγκεκριμένη ιστορία, γράφτηκε έπειτα από την επιστροφή του Τόλκιν από τη μάχη του Σομ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις δυσάρεστες εμπειρίες που βίωσε.

Πηγή

 

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου