Διασκέδαση Ταξίδια

Μιλάνο: 11 πράγματα που μπορείς να κάνεις εντελώς δωρεάν!

Αν και το Μιλάνο αποτελεί σίγουρα ιδανικό προορισμό για όλους τους λάτρεις του design και της couture, και ενδείκνυνται για shopping therapies (ειδικά σε περίοδο εκπτώσεων όπου φτάνουν και το 80%), η πρωτεύουσα του Ιταλικού Βορρά κρύβει και μια πόλη που σφύζει από καλλιτεχνική δραστηριότητα και μνημεία οικουμενικού πολιτισμού…

Το Μιλάνο έχει να επιδείξει μοναδικής ομορφιάς τοπία, απέχοντας στην ουσία από τον ορισμό του ακριβού προορισμού. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις ευκαιρίες για βόλτες και αξιοθέατα που μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς στην ιταλική πρωτεύουσα της μόδας χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία!

Ο δεύτερος μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου, Duomo

Μιλάνο: 11 πράγματα που μπορείς να κάνεις εντελώς δωρεάν!

Με την αισθητική να ξεχωρίζει και πέρα από τους Μιλανέζους, που συγκαταλέγονται στα αξιοθέατα της πόλης, μπορεί κανείς να επισκεφτεί την πασίγνωστη πλατεία Duomo στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου δεσπόζει το πιο μεγαλοπρεπές και αναγνωρίσιμο μνημείο: ο λευκός καθεδρικός ναός-ογκόλιθος, ο καθεδρικός ναός Duomo.

Ο γοτθικού ρυθμού καθεδρικός ναός, που άρχισε να χτίζεται το 1386 και τελείωσε μόλις τον 19ο αιώνα, είναι το οικοδόμημα που ο Μαρκ Τουέιν ονόμασε «μαρμάρινο ποίημα» και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο γοτθικό ναό του κόσμου. Στη βόλτα σας σε αυτόν μπορείτε επίσης να θαυμάσετε τα αγάλματα αλλά μην επιχειρήσετε να τα μετρήσετε είναι τόσα πολλά που σίγουρα η ώρα δεν φτάνει. Από την ταράτσα του ναού η πανοραμική θέα της πόλης θα σας γοητεύσει.

Στην αυλή των βασιλέων

Μιλάνο: 11 πράγματα που μπορείς να κάνεις εντελώς δωρεάν!

Λίγα μέτρα πιο δίπλα θα συναντήσετε και το Palazzo Reale, το πρώην βασιλικό Παλάτι του Μιλάνου, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό από το 1920 και στο οποίο στεγάζονται το Μουσείο Duomo και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου