Beauty Make-up

Μάσκαρα : 10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε!

Η μάσκαρα έχει γίνει το κύριο κλειδί ομορφιάς όλων των γυναικών ικανή να δώσει έμφαση στο βλέμμα είτε είναι για όγκο είτε για επιμήκυνση, είτε χρωματιστή είτε η κλασσική μαύρη! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι είναι και παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα καλλυντικά των γυναικών, την οποία αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες τους και τη θεωρούν απολύτως απαραίτητη για την ολοκλήρωση του μακιγιάζ τους! Υπάρχουν όμως μικρά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για την μάσκαρα, θα θέλατε να τα μάθετε;

  1. Η σύγχρονη μάσκαρα εφευρέθηκε από τον Eugene Rimmel!

Η μάσκαρα ως καλλυντικό ,με την έννοια του βαψίματος των βλεφαρίδων, ήταν ήδη γνωστή στην αρχαιότητα (οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, για παράδειγμα, χρησιμοποιούσαν για να βάψουν τις βλεφαρίδες μία οργανική χρωστική ουσία). Εκείνος όμως που εφήυρε την τωρινή μορφή της ήταν ένας Γάλλος αρωματοποιός ο Eugene Rimmel το 1830. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη μέσα στους αιώνες που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούμε τη λέξη Rimmel για να προσδιορίσουμε τη μάσκαρα!

  1. Η πρώτη μόνιμη μάσκαρα στην αγορά προκάλεσε τύφλωση!

Στη δεκαετία του ’30 στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχε μια μόνιμη μάσκαρα στην αγορά με την ονομασία “Lash Lure”, έπρεπε όμως να την αποσύρουν λόγω του ότι εμφανίστηκαν αρκετές περιπτώσεις γυναικών με βλάβη στα μάτια, συμπεριλαμβανομένης και της τύφλωσης.

  1. Η πρώτη εταιρία που εισήγαγε το μπουκαλάκι ήταν η Revlon.

Η πρώτη μάσκαρα ήταν σαν τη σκιά ματιών. Η ιδέα να μπει σε μπουκαλάκι ήρθε για πρώτη φορά από την αμερικανική μάρκα Revlon, ενώ το βουρτσάκι σε αυτή του τη μορφή ήταν ιδέα της εταιρείας Helena Rubinstein το 1957.

  1. Περιέχει υδράργυρο.

Ναι, αν και έχει απαγορευτεί από όλα τα άλλα καλλυντικά στην αγορά, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τον υδράργυρο στη μάσκαρα. Προφανώς οι ποσότητες του είναι απειροελάχιστες και δεν βλάπτουν όμως οι ερευνητές εργάζονται για μια εναλλακτική λύση.

  1. Στη σύσταση ορισμένων εταιριών περιέχονται λέπια ψαριού.

Σε πολλές μάσκαρα περιέχεται μια ουσία, η γουανίνη, η οποία είναι παρούσα και στα λέπια των ψαριών για να τους δίνει το λαμπερό και ιριδίζον χρώμα. Στη μάσκαρα το ίδιο συστατικό  χρησιμοποιείται για τον ίδιο ακριβώς σκοπό στις βλεφαρίδες.

  1. Μετά από τρεις μήνες θα πρέπει να πεταχτεί.

Επειδή είναι ένα από τα καλλυντικά τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με το μάτι αρχικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κανέναν άλλο εκτός από εμάς. Είναι ένα εντελώς προσωπικό αντικείμενο! Επίσης είναι καλό να μην τη χρησιμοποιείται περισσότερο των τριών μηνών. Η πιθανή εμφάνιση μικροβίων θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον επιπεφυκότα.

  1. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές όταν εφαρμόζουμε τη μάσκαρα.

Οι κινήσεις πρέπει να είναι σταθερές και καθόλου βιαστικές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα πιο συχνά ατυχήματα κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ παρατηρούνται επειδή δε χρησιμοποιούμε σωστά το βουρτσάκι από τη μάσκαρα το οποίο πολλές φορές μας γλιστράει και τραυματίζει το εσωτερικό του ματιού.

  1. Να κοιμάσαι με μάσκαρα μπορεί να αποδυναμώσει τις βλεφαρίδες.

Ο νούμερο ένα κανόνας για να έχετε όμορφη επιδερμίδα είναι να αφαιρέσετε το make-up κάθε βράδυ. Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκαρα. Εάν την κρατήσετε όλη τη νύχτα τότε οι βλεφαρίδες δεν αναπνέουν, σκληραίνουν και αυτόματα γίνονται πιο εύθραυστες.

  1. Κάθε χρόνο ξοδεύονται πολλά χρήματα για την αγορά τους.

Υπολογίζεται ότι, μόνο στις ΗΠΑ, μια γυναίκα ξοδεύει κατά μέσο όρο περίπου $ 4000 κατά τη διάρκεια της ζωής της για την αγορά μάσκαρα!

  1. Γιατί πολλές γυναίκες ανοίγουν το στόμα τους όταν την εφαρμόζουν;

Πολλές γυναίκες ανοίγουν ενστικτωδώς το στόμα τους κατά την εφαρμογή της μάσκαρα. Γιατί; Στην πραγματικότητα είναι μια ασυνείδητη αντανακλαστική κίνηση η οποία συμβαίνει γιατί έτσι μένουν τα μάτια ακίνητα. Όσο περισσότερο είναι ανοικτό το στόμα τόσο λιγότερο κινούνται οι βλεφαρίδες.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο