About Health Διατροφή

Κόκκινο μαρούλι: Ενα λαχανικό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά -Τα 9 ευεργετικά του οφέλη για τον οργανισμό!

Το μαρούλι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και δημοφιλή λαχανικά της Ελλάδας.

Αποτελεί ένα από τα απαραίτητα λαχανικά στη μεσογειακή διατροφή.

Το μαρούλι συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα για την υγεία, κάτι που το καθιστά σύμμαχο για μια ισορροπημένη διατροφή.

Στα ευεργετικά οφέλη του προστίθεται η περιεκτικότητα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν παθήσεις όπως η υψηλή χοληστερόλη, η ηπατική χοληστερόλη και η αρτηριακή πίεση. Παράλληλα το μαρούλι μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και την εμφάνιση καρκινωμάτων.

Το μαρούλι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α που κάνει καλό στην όραση, βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C για δυνατό ανοσοποιητικό, καλίου, μαγγανίου και χρωμίου. Το μαρούλι είναι, επίσης, καλή πηγή φυτικών ινών.

Το κόκκινο μαρούλι προσθέτει ένα ιδιαίτερο και ζωντανό χρώμα στις σαλάτες μας που τόσο αγαπάμε το καλοκαίρι. Εκτός όμως από αυτό, το κόκκινο μαρούλι έχει να προσφέρει πολυάριθμα οφέλη στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με έρευνες, το κόκκινο μαρούλι (lactuca sativa) περιέχει υδατοδιαλυτές αντιοξειδωτικές ουσίες που επιδρούν με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό και προλαμβάνουν τη γήρανση, πολύ πιο αποτελεσματικά από το πράσινο μαρούλι.

Ας δούμε τα 9 οφέλη του κόκκινου μαρουλιού, όπως διαβάζουμε στο Healthline:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου