About Health Νέα

Καφές: Τον αγαπάτε ή τον μισείτε;

Ο καφές είναι καλός ή κακός; Ποια είναι η απάντηση τελικά; Γιατί κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτόν και άλλοι δε θέλουν ούτε να τον μυρίσουν;Έχουν υπάρξει πάρα πολλές έρευνες για να απαντήσουν κάποια ερωτήματα σχετικά με τον καφέ αλλά δεν είναι εύκολο!

Σε να πανεπιστήμιο του Τορόντο ο Dr. Ahmed El-Sohemy και η ομάδα του εντόπισαν ένα γονίδιο που εμπλέκεται στο μεταβολισμό της καφεΐνης το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια προδιάθεση για την ανοχή της.
Οι άνθρωποι που κληρονομούν δύο αντίγραφα ενός συγκεκριμένου γονιδίου τύπου CYP1A2 έδειξε ότι έχουν γρήγορο μεταβολισμό και μπορούν να μεταβολίσουν χωρίς κανένα πρόβλημα πολλές ουσίες όπως και η καφεΐνη. Σε έρευνα που διεξήχθη από το  Dr. Ahmed El-Sohemy, οι άνθρωποι που είχαν αυτό το γονίδιο ήταν σε θέση να ανεχθούν καλύτερα την καφεΐνη και να μην υποστούν τις καταστροφικές επιπτώσεις της όπως αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Η υπόθεση του ερευνητή στηρίζεται στο ότι τα άτομα που δεν έχουν αυτό το γονίδιο CYP1A2 η καφεΐνη παραμένει περισσότερο στο σώμα, ενώ σε άτομα που το διαθέτουν η καφεΐνη μεταβολίζεται πιο γρήγορα και την αποβάλουν αμέσως άρα δεν είναι σε θέση να επηρεάσει αρνητικά την υγεία.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο