Τα Ιταλικά εστιατόρια που συμμετέχουν στο διασημότερο οδηγό φαγητού στον κόσμο, τον οδηγό Michelin είναι στο σύνολό τους 334 : 288 εστιατόρια κατέχουν ένα αστέρι Michelin, 38 εστιατόρια κατέχουν 2 αστέρια Michelin και 8 εστιατόρια “αγγίζουν” την τελειότητα Michelin με 3 αστέρια. Από αυτά, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τα 4 ακόλουθα.
1.Osteria Francescana di Massimo Bottura
Το εστιατόριο Osteria Francescana βρίσκεται στην περιοχή της Modena και δημιουργήθηκε από τον διάσημο σεφ Massimo Bottura. Τόσο το διακοσμητικό στυλ του εστιατορίου όσο και η τεχνοτροπία του σεφ στην κουζίνα του χαρακτηρίζονται από ένα minimal-chic στυλ. Τα εδέσματα του προέρχονται μέσα από την παράδοση ανακατεμένα με γευστικά χρώματα γίνονται γνήσια έργα τέχνης. Το εστιατόριο έχει ήδη κερδίσει 3 αστέρια Michelin και κατέχει επίσης μια δεύτερη θέση στα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.
2.Le Calandre di Massimiliano Alajmo
Ένα περιβάλλον εκλεπτυσμένο , ένα “παρασκευαστήριο” γεύσεων στην επαρχία της Padova ,χαρακτηρίζεται από πιάτα με έντονες και απαλές γεύσεις ταυτόχρονα. Στο τιμόνι του εστιατορίου “Le Calandre” βρίσκονται τα αδέρφια Alajmo που έχουν επιληφθεί προσωπικά όχι μόνο των γεύσεων που προσφέρονται στο εστιατόριο τους αλλά και στο προσωπικό σχεδιασμό πιάτων ,ποτηριών και μαχαιροπίρουνων. Από το 2003 το εστιατόριο Le Calandre έχει βραβευτεί με 3 αστέρια Michelin καθώς και τη συμμετοχή του στον οδηγό των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου.
3.Piazza Duomo
Το εστιατόριο Piazza Duomo βρίσκεται στην Alba. “Καθρεφτίζει” τον ιδιοκτήτη του και ταυτόχρονα διάσημο σεφ Enrico Grippa ,με συστατικά και γεύσεις της περιοχής του Piemonte και πάντα εποχής που καταλήγουν ως πιάτα ιδιαίτερα ποιοτικά και γευστικά ταυτόχρονα. Το εστιατόριο Piazza Duomo έχει βραβευτεί με 3 πιάτα Michelin.
4.La Pergola
Το εστιατόριο La Pergola βρίσκεται στο ψηλότερο επίπεδο του Hotel Cavalieri Hilton στη Ρώμη και συγκεκριμένα στην περιοχή Monte Mario. Όποιος αποφασίσει να δειπνήσει στο εν λόγω εστιατόριο έχει σίγουρα κερδίσει μία πανοραμική θέα της όλης της Ρώμης και ιδιαίτερα του κεντρικού θόλου της βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Του εστιατορίου ηγείται ένας διάσημος Γερμανός σεφ ονόματι Heinz Beck , ο οποίος κατάφερε να ενσωματωθεί στη μεσογειακή κουζίνα και να ξεχωρίσει με προσωπικές “πινελιές” γεύσεις ,δίνοντας το όνομα του σε ένα πιάτο το οποίο έγινε διάσημο και πολυπόθητο ως “Μακαρονάδα Beck”.
Σχολιάστε