Ερευνητές από κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο εξέτασαν το ρόλο του αλατιού στην εκδήλωση του πονοκεφάλου στο πλαίσιο δοκιμής που περιελάμβανε 390 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, καθένας από τους συμμετέχοντες έπρεπε να ακολουθεί για 30 ημέρες ένα διατροφικό πρόγραμμα με πολύ αλάτι, για άλλες 30 ημέρες ένα διατροφικό πρόγραμμα με μέτρια ποσότητα αλατιού και για άλλες 30 ημέρες ένα διατροφικό πρόγραμμα με λίγο αλάτι.
Στο τέλος κάθε περιόδου, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τη συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων που πιθανώς εκδήλωσαν.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αυξημένη πρόσληψη αλατιού (περίπου 8 γραμμάρια την ημέρα) συσχετίστηκε με μεγαλύτερη συχνότητα πονοκεφάλων κατά ένα τρίτο περίπου σε σύγκριση με τη μειωμένη πρόσληψη αλατιού (περίπου 4 γραμμάρια την ημέρα).
Σχολιάστε