Υλικά
-½ κουταλιά νερό
-3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
-½ κουταλάκι φρέσκο τριμμένο πιπέρι
-4 φύλλα μαρούλι, πλυμένο και στεγνό
-1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ξύδι, το νερό, το κρασί και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε στον πάτο του πιάτου πρώτα τα μαρούλια, από πάνω τα μανιτάρια και γαρνίρετε με τον μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστό.
Σύσταση μιας μερίδας | |
Θερμίδες | 40 |
Πρωτεΐνες | 1,8gr |
Λίπος | 1,4gr |
Υδατάνθρακες | 3,4 gr |
Χοληστερίνη | 0 mg |
Σχολιάστε