Διασκέδαση Ταξίδια

Ζαγόρι: Ύμνος στην πέτρα!

Λένε ότι μια ζωή δεν φτάνει για να γνωρίσεις το Ζαγόρι. Αλήθεια είναι: 46 χωριά, αμέτρητα χιλιόμετρα από λιθόστρωτα σοκάκια, 100 γεφύρια – έργα των ξακουστών Ηπειρωτών μαστόρων που ομόρφυναν τον κόσμο τον 18ο-19ο αιώνα. Ο κρυστάλλινος ποταμός Βοϊδομάτης που συναντά τον ορμητικό Αώο. Το επιβλητικό όρος Τύμφη με τις δεκάδες κορυφές πάνω από 2.000 μ. Η χαράδρα του Βίκου που σου κόβει την ανάσα – τμήμα του γεωπάρκου που προστατεύεται από το δίκτυο της UNESCO, «καρδιά» του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου.

Οι αποστάσεις είναι σχετικά μεγάλες και η περιοχή χωρίζεται σε Δυτικό, Κεντρικό και Ανατολικό Ζαγόρι. Εδώ, έρχεσαι ξανά και ξανά. Κάθε εποχή είναι εντελώς διαφορετικά, ενώ κάθε φορά ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο – ακόμα και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, αφού η Ιόνια Οδός το έχει φέρει πιο κοντά στη νότια Ελλάδα. Έχετε υπόψη σας πάντως ότι η περιήγηση τον χειμώνα δεν είναι εύκολη. Η βροχή και η ομίχλη είναι συχνές, το ίδιο και οι κατολισθήσεις, ενώ ο πάγος καραδοκεί στις ανήλιαγες στροφές. Επιπλέον τα αυτοκίνητα απαγορεύονται μέσα στους παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ βενζινάδικο θα βρείτε μόνο στους Ασπραγγέλους.

Aristi mountain resort: Αληθινό καταφύγιο

Απόλυτη αίσθηση θαλπωρής με μια δόση πολυτέλειας: πέτρινα χαμηλά κτίρια εναρμονισμένα με το τοπίο, ξύλινες λεπτομέρειες και πατώματα, κιλίμια, ζεστά χρώματα και απολαυστικός ύπνος στα δωμάτια και στις βίλες χάρη στην απόλυτη ησυχία, στο ηπειρώτικο κλίμα και στα συστήματα ύπνου της Coco-Mat. Το Aristi Mountain Resort είναι μια μονάδα-πρότυπο με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία προσφέρει προσωπική φιλοξενία. «Δεν κατάγομαι από εδώ, ερχόμουν για ορειβασία όμως. Κάποια στιγμή αγόρασα ένα σπίτι και αργότερα αποφάσισα να δημιουργήσω έναν χώρο φιλοξενίας, γνωρίζοντας από τον εαυτό μου τι είναι αυτό που χρειάζεται ο επισκέπτης του Ζαγορίου», μας λέει ο ιδιοκτήτης, Βασίλης Ιωσηφίδης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ετικέτες

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο