Διασκέδαση Ταξίδια

Διάσημα καρναβάλια του Κόσμου!

Οι Απόκριες είναι μία γιορτή  ξεχωριστή, η πιο πολυαναμενόμενη από τα παιδιά αλλά και ενήλικες που τους αρέσει να υποδύονται τον αγαπημένο τους χαρακτήρα, να παραβρίσκονται στην παρέλαση αρμάτων. Μια ιδανική ευκαιρία για ένα μοναδικό ταξίδι στο οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε τις αρχαίες παραδόσεις,  μια εμπειρία γεμάτη διασκέδαση και ξέφρενους χορούς, σε κάθε χώρα έχει διαφορετική σημασία. Ας μάθουμε  τα πιο διάσημα Καρναβάλια…

1. Το Καρναβάλι του Rio de Janeiro

Το Καρναβάλι του Ρίο είναι το πιο διάσημο στον κόσμο! Υπολογίζεται ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο ξεχύνονται στους δρόμους του Ρίο για να δουν τις παρελάσεις που είναι γεμάτες ζωή ,χρώματα και φυσικά ατελείωτο χορό.. Περίπου 200 είναι οι σχολές σάμπα που συμμετέχουν και πάνω από 300 μουσικά συγκροτήματα.

2. Καρναβάλι του Santa Cruz στην Tenerife  

Πολλοί πιστεύουν ότι το καρναβάλι της Τενερίφης είναι το δεύτερο σε σειρά μετά το  Ρίο. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια γιορτή μουσικής πανδαισίας και χρωμάτων ,εντυπωσιακές μορφές θεάτρου του δρόμου που περιλαμβάνουν περισσότερα από 100 γκρουπ που αποτελούνται από μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς και πολλούς άλλους. Το γεγονός όμως που το έκανε εξαιρετικά  δημοφιλές είναι η εκλογή της Βασίλισσας του Καρναβαλιού!

3. Το Καρναβάλι του Quebec στον Καναδά.

Με περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χειμερινά γεγονότα στον κόσμο. Νυχτερινές παρελάσεις αρμάτων, συγκροτήματα και πολλές μάσκες.

4. Το Καρναβάλι στη Νίκαια της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια των γιορτινών αυτών ημερών γίνονται παρελάσεις με άρματα, μουσικούς του δρόμου και χορευτές. Αξιοσημείωτη είναι η παρέλαση των λουλουδιών, στη διάρκεια της οποίας χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια  ρίχνονται στο πλήθος.

5.Το Καρναβάλι της Βενετίας.

Ίσως το πιο διάσημο στην Ιταλία αλλά και από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Η Βενετία είναι μία από της πιο όμορφες πόλεις της Ιταλίας το καρναβάλι εκεί είναι μοναδικό ,σε οδηγεί σε παρελάσεις μέσα σε γόνδολες  ανάμεσα στα ρομαντικά κανάλια, οι μάσκες ζωντανεύουν στην Piazza San Marco, η μουσική, οι συναυλίες σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά και σε κάθε σοκάκι πραγματικά σε μαγεύουν. Η αρχή της παράδοσης αυτής τοποθετείται στον 18 αιώνα και έχει σαν αφορμή μια θλιβερή ιστορία. Λέγεται ότι οι Βενετσιάνοι άρχισαν να κρύβουν πίσω από τις μάσκες τα μελαγχολικά τους πρόσωπα που πενθούσαν το χαμένο μεγαλείο της Βενετίας ως ηγετικής φυσιογνωμίας του εμπορίου.

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου