Ας μην κρυβόμαστε. Όταν έχουμε πιει λίγο παραπάνω αλκοόλ, τα πάντα μας φαίνονται πιο νόστιμα απ’ ότι είναι πραγματικά. Το φθηνό σουβλάκι γίνεται η απόλυτη νοστιμιά και το μέτριο φαλάφελ, μια αποκάλυψη. Αν έχεις πιει ποτέ αλκοόλ, πρέπει να το παραδεχθείς: ανοίγει την όρεξη. Και τότε το φυστικάκι, πατατάκι, αγγουρο-καροτο-κριτσίνι, που σερβίρουν με τα ποτά μας και μασουλάμε σα να μην υπάρχει αύριο, δεν είναι ποτέ αρκετό. Απ’ ότι φαίνεται, οι επιστήμονες έχουν ήδη ονομάσει αυτή την πολύ συγκεκριμένη όρεξη: το “φαινόμενο Απεριτίφ” (apéritif effect).
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Σχολιάστε