Το σπλαχνικό λίπος, το λίπος δηλαδή που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς, δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την εμφάνισή σου. Θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο λίπος για την υγεία σου και συνδέεται αποδεδειγμένα πλέον με υψηλές τιμές χοληστερόλης, ινσουλίνης, τριγλυκεριδίων, αρτηριακής πίεσης, διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, η περιφέρεια μέσης στους άντρες δεν πρέπει να ξεπερνά τα 101 εκατοστά και στις γυναίκες τα 89. Όσο ανεβαίνει ο αριθμός αυτό, αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία από το σπλαχνικό λίπος.
Συμβουλές διατροφής για να μειώσεις το σπλαχνικό λίπος:
Φροντίζεις να τρως κάθε 3-4 ώρες μέσα στη μέρα, συνδυάζοντας στα κύρια γεύματα και σνακ:
2-3 μικρές μερίδες (περίπου 50-60 γρ.) άπαχη πρωτεΐνη όπως ψάρι, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, όσπρια και μέχρι μία φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας.
2-3 μερίδες άπαχα γαλακτοκομικά (όπως τυρί, γάλα και γιαούρτι – φυσική πηγή προβιοτικών που θα συμβάλλουν στην μείωση του φουσκώματος στην κοιλιά).
2-3 φρούτα και πολλά λαχανικά εποχής (ωμά, βραστά ή ψητά).
3-4 μικρές μερίδες δημητριακά ολικής άλεσης (1 φέτα ψωμί ή μισό φλιτζάνι ζυμαρικά και σιτηρά)
3-4 μικρές καλά λιπαρά (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1 κ.γ. ή 5-6 αμύγδαλα ή 1-2 μικρά καρύδια).
Σχολιάστε