Όλοι γνωρίζουμε πως στην Αρχαία Αίγυπτο η Κλεοπάτρα συνήθιζε να κάνει μπάνιο με γάλα γαϊδούρας, προκειμένου να διατηρήσει λευκή και σφριγηλή την επιδερμίδα της επίσης το ίδιο έκαναν και οι γυναίκες της αρχαίας Ρώμης, η Pauline Βοναπάρτη η αδελφή του Ναπολέων χρησιμοποιούσε συνεχώς το θαυματουργό αυτό συστατικό. Ένα νέκταρ ομορφιάς το παρομοιάζουν τα τελευταία χρόνια οι βιομηχανίες καλλυντικών και προσπαθούν να βρουν διάφορες φόρμουλες για να το εντάξουν ως συστατικό στα προϊόντα τους!
Οργανικό και φυσικής προέλευσης, το γάλα γαϊδούρας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες, λιπαρά οξέα όπως ωμέγα 3 και βιοενεργά ένζυμα που τρέφουν την επιδερμίδα σε βάθος και την ενυδατώνουν, διατηρώντας την σφριγηλή. Η βιταμίνη C, ειδικότερα ,είναι 4 φορές υψηλότερη από την ποσότητα που βρίσκεται στο αγελαδινό γάλα, καθώς και η λακτοφερρίνη, μία πρωτεΐνη με αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που κάνει το γάλα γαϊδούρας ιδιαίτερα κατάλληλο για τη θεραπεία προβληματικών και ευαίσθητων δερμάτων που ταλαιπωρούνται από έκζεμα, ακμή ,ψωρίαση.
Συνήθως χρησιμοποιείτε για την παραγωγή σαπουνιών και κρεμών, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης λόγω της υφής του και του αρώματος του, πρόσφατα το γάλα γαϊδούρας έχει αρχίσει να γίνετε ένα από τα βασικά συστατικά στους ορούς και στις μάσκες.Η πλούσια σύνθεση του με τα υψηλά επίπεδα των φωσφολιπιδίων πρωτεΐνης και κεραμιδίων το καθιστούν εξαιρετικό συστατικό για την αντιγήρανση, την θεραπεία των ρυτίδων καθώς και για την αναδιάρθρωση και αναγέννηση του προσώπου.
Σχολιάστε