About Health Διατροφή

Αυτές είναι οι τροφές που δε πρέπει να καταναλώνει μια έγκυος!

Η διατροφή μιας εγκύου επιβάλλει κάποιες σημαντικές διατροφικές προσαρμογές κατά την περίοδο της κυήσεως.

​Επειδή ωστόσο «ακούγονται» πολλά, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.

  • Τυριά

Τα μαλακά τυριά και τυριά με εμφανείς μικροοργανισμούς όπως το ροκφόρ, το καμαμπέρ, το blue cheese, το brie και άλλα πρέπει να αποφεύγονται καθώς σε τέτοιου είδους τυριά μπορεί να αναπτύσσεται ο μικροοργανισμός Listeria monocytogenes, o οποίος ενδέχεται να οδηγήσει σε δυνητικά θανατηφόρες λοιμώξεις τόσο για τις εγκύους όσο και για τα έμβρυά τους.

  • Ωμά τρόφιμα

Παράλληλα, είναι σημαντικό να αποφεύγονται τα ωμά ή όχι καλά ψημένα αβγά, κοτόπουλα και λοιπά πουλερικά και κρέατα, τα ωμά θαλασσινά όπως το σούσι, τα μύδια, τα στρείδια και λοιπά θαλασσινά, λόγω υψηλού κινδύνου επιμόλυνσης της εγκύου με παθογόνα βακτήρια (όταν τα τρόφιμα είναι ωμά).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ετικέτες

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο