About Health Διατροφή

Από ποιες τροφές λαμβάνουμε τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες!

Η ακτινοβολία, οι ρυπογόνοι παράγοντες,  τα τοξικά, ο καπνός από το τσιγάρο, τα ναρκωτικά, το στρες και πολλές άλλες τοξικές ενώσεις εισβάλουν στον οργανισμό μας καθημερινά και είναι υπεύθυνες  για την αύξηση των επιπέδων των ελευθέρων ριζών. Οι πιο επικίνδυνες είναι οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες είναι πολύ βλαπτικές για τα κύτταρα και τους ιστούς. Αν δεν σταματήσουμε τον πολλαπλασιασμό τους και την αύξηση τους στον οργανισμό μας ,οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, καρδιοπάθειες, καρκίνο, στειρότητα, γενετικές ανωμαλίες, αρθρίτιδα, άσμα. Μπορούμε να θωρακιστούμε από τις ελεύθερες ρίζες με τις αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες τις εξουδετερώνουν μετατρέποντας τες σε νερό ή άλλες ουσίες οι οποίες δεν είναι βλαπτικές για τον οργανισμό ή να αποφεύγουμε να εκθέτουμε τον οργανισμό μας σε επικίνδυνους παράγοντες όπως βλαβερές ουσίες ή κάπνισμα.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να επιχειρήσουμε να ξεγελάσουμε τις οξειδωτικές ουσίες σχηματίζοντας μία καλύτερη αντιοξειδωτική ασπίδα ενάντια στις επιθέσεις τους. Είναι σημαντικό να αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά που έχουν ζωηρό χρώμα .Επίσης τα φρέσκα φρούτα και τα νωπά λαχανικά περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τα κονσερβοποιημένα, τα τυποποιημένα και εκείνα που έχουν υποστεί θερμική ή άλλου είδους επεξεργασία.  Τίποτα δεν αποτελεί καλύτερο σύμμαχο της υγείας και δεν παρατείνει τη ζωή περισσότερο από το σταθερό εφοδιασμό των κυττάρων με αντιοξειδωτικές  ουσίες.  Λαμβάνουμε  λοιπόν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες εάν καταναλώνουμε:

  • Κόκκινα σταφύλια αντί για λευκά.
  • Το λάχανο,το κουνουπίδι και το μπρόκολο ωμά ή ελαφρώς βρασμένα.
  • Κόκκινα ή κίτρινα κρεμμύδια αντί για λευκά.
  • Σκόρδο ωμό και λιωμένο.
  • Λαχανικά μαγειρεμένα σε φούρνο, στην κατσαρόλα ή βραστά.
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ωμό.
  • Ολόκληρα φρούτα για χυμούς.
  • Φρέσκα φρούτα.
  • Φρέσκους ή κατεψυγμένους χυμούς.
  • Πράσινα ,φυλλώδη λαχανικά με όσο το δυνατό πιο έντονο χρώμα.
  • Καρότο,γλυκοπατάτα και κολοκύθα με όσο το δυνατό πιο έντονο χρώμα.
  • Βασιλικός.
  • Ξηροί καρποί.
  • Οστρακοειδή.
  • Δημητριακά.
  • Πράσινο τσάι.

 

 

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου