Διασκέδαση Ταξίδια

Απολαύστε τη ζωή ξοδεύοντας λίγο!Ποια μαγικά μέρη μας το επιτρέπουν αυτό;

Να εγκαταλείψεις τα πάντα και να ζεις σαν να είσαι πάντα διακοπές, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το ξυπνητήρι το πρωί, την πληρωμή λογαριασμών ή την υποθήκη! να αισθάνεσαι πλούσιος με  σχετικά λίγα χρήματα. Αυτό ίσως να είναι ένα όνειρο ζωής για πολλούς, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες. Άραγε υπάρχουν κάποιες χώρες στον κόσμο που μπορείς να ζήσεις φτηνά;

1: Κόστα Ρίκα.

Παραλίες, τροπικό κλίμα και ο πληθυσμός στης ανάμεσα στους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο.Η Κόστα Ρίκα είναι μια από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής που μπορείς να ζήσεις με λίγα. Αρκεί να πούμε ότι ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο κοστίζει 4 € και ένα διαμέρισμα μόλις λίγα βήματα από τη θάλασσα 200 € μηνιαίως. Επιπλέον οι υπηρεσίες υγείας, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά είναι καλής ποιότητας και αν μάθετε να ζείτε όπως οι ντόπιοι τότε θα αποκτήσετε έναν πολύ χαλαρό τρόπο ζωής.

Costa Rica

2: Μπελίζ.

Εάν συνεχίζει να σας γοητεύει η Κεντρική Αμερική τότε το Μπελίζ θα μπορούσε να είναι ο προορισμός σας. Στα περίχωρα του Μπελίζ  το ενοίκιο είναι περίπου € 200 το μήνα μετά έχετε ελεύθερο χρόνο για  να κάνετε καταδύσεις, να μείνετε στην παραλία ή να επισκεφθείτε τα αρχαιολογικά ευρήματα των Μάγια. Και κάτι άλλο!Αν είστε πάνω από 45 χρονών  παρέχονται απίστευτες φορολογικές ελαφρύνσεις.

BELIZE CITY

3: Φιλιππίνες

Σε αυτή τη χώρα, μπορείτε να επιλέξετε να πάτε σε πρόωρη συνταξιοδότηση αρκεί να  ρίξετε $ 50.000 στον τραπεζικό λογαριασμό σας και τότε από τα  35 θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τη ζωή που πάντα ονειρευόσασταν! Στην περιοχή Cebu μπορείτε να νοικιάσετε σπίτι μόνο 100 € το μήνα ενώ στη Μανίλα το κόστος είναι περίπου 300 €. Εδώ υπάρχει χώρος ακόμη και για εκείνους που θέλουν να επενδύσουν σε ένα τοπικό επίπεδο!

Manila-Bay

4: Καμπότζη

Ας περάσουμε στην Ασία όπου οι δυνατότητες είναι πολλές όπως και στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική. Στην Καμπότζη, το μέσο κόστος ζωής, ακόμη και στην πρωτεύουσα, είναι περίπου 300 € το μήνα. Ένα δείπνο στο εστιατόριο μπορεί να κοστίσει από 1,50 € έως 10 € αλλά αν θέλετε μπορείτε να πάρετε γεύματα σε χαμηλότερη τιμή από street food. Ένα άλλο πλεονέκτημα; Η visa διαρκεί 12 μήνες!

καμποτζη

5:Ταϊλάνδη.

Με υπηρεσίες υγείας ισοδύναμες με εκείνες της Δύσης και άφθονες ευκαιρίες εργασίας για τους αλλοδαπούς, η Ταϊλάνδη είναι μια από τις χώρες όπου ζουν φτηνά. Στην πόλη του Chiang Mai μπορείτε να έχετε διαμονή με 21 € .Από την άλλη αν θέλετε να ζήσετε μέσα στα λούσα τότε φτάνει να πληρώσετε μόνο 300 €.

taylandh

6: Ρουμανία.

Χωρίς να απομακρυνθείτε και πολύ από την Ελλάδα μένοντας πάντα στην Ευρώπη θα μπορούσατε να ζήσετε με αξιοπρέπεια στη Ρουμανία. Πολλές εταιρείες έχουν μεταφέρει την παραγωγή τους εκεί διότι οι φόροι είναι χαμηλότεροι αλλά και η γραφειοκρατία είναι λιγότερη. Προφανώς θα πρέπει να γνωρίζετε τη γλώσσα και να συνηθίσετε τα έθιμα και τις παραδόσεις της Ρουμανίας αλλά η προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

ρουμανια

7:Παναμάς.

Επιστρέφουμε και πάλι στην Κεντρική Αμερική αλλά και σε μια από τις πιο εύπορες χώρες. Στην πρωτεύουσα έχει χτιστεί πρόσφατα μια γραμμή του μετρό, απίθανη πρόσβαση στο internet και υποδομές που θα ζήλευαν στην Ευρώπη. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να ξοδέψετε πολλά περισσότερα από αυτά που υπολογίζατε για μία καλή ζωή όμως κάνοντας λίγο έλεγχο των κινήσεων σας τότε μπορείτε να περάσετε καλά και χωρίς πολλά χρήματα.

panama

8:Εκουαδόρ.

Παρθένα τοπία, πόλεις και χωριά όχι πολυσύχναστες, ήπιο κλίμα με θερμοκρασίες που δεν υπερβαίνουν τους 30 °.Το ενοίκιο ενός διαμερίσματος γύρω στα 400 ευρώ και πολύ προσιτή καθημερινότητα!

εκυαδορ

Φυσικά πριν πάρετε μία τόσο σοβαρή απόφαση θα είναι καλό να ψάξετε διεξοδικά και να αξιολογήσετε όλες τις πηγές σας. Επισκεφτείτε τις πρεσβείες και τα προξενεία και πάρτε πληροφορίες. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το μέσο βιοτικό επίπεδο της χώρας, η αξία του μισθού (αν αποφασίσετε να ψάξετε για εργασία) και πώς είναι οργανωμένες οι δημόσιες υπηρεσίες .Με λίγα λόγια, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες από αυτές τις χώρες αρκεί να το ψάξετε καλά και να δείτε τι ταιριάζει και στη δική σας ιδιοσυγκρασία! Άλλωστε ότι λάμπει δεν είναι χρυσός!

 

Σχολιάστε

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο

Το Καλάθι μου