Η Αλκαλική δίαιτα, έχει ως στόχο να εξισορροπήσει το pH του αίματος δεδομένου ότι αυτό είναι πολύ όξινο και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό. Όταν το σώμα μας προσπαθεί να εξισορροπήσει το επίπεδο του pH στο αίμα μας, η οξύτητα που παράγεται από όλα τα τρόφιμα που παράγουν οξύ, το αναγκάζει να χάσει βασικά μέταλλα όπως είναι το μαγνήσιο, το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο. Αυτό μετά από πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες.
Το σώμα μας λοιπόν λειτουργεί καλύτερα όταν τα υγρά του σώματος δεν είναι ούτε πάρα πολύ όξινα ούτε πάρα πολύ αλκαλικά. Το ιδανικό ρΗ είναι μεταξύ 7 και 7,4, αλλά το να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο δεν είναι και πολύ εύκολο δεδομένου του τρόπου που τρώμε και ζούμε. Στην πραγματικότητα αν η διατροφή μας είναι βασισμένη στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες , ζωικές πρωτεΐνες αν ζούμε πάντα κάτω από ένταση αν δεν κάνουμε αθλητισμό ή κάνουμε πάρα πολύ, το σώμα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα.
Αυτή είναι με πολύ λίγα λόγια η φιλοσοφία! Ο στόχος του άρθρου είναι να έχετε έναν μίνι και γρήγορο οδηγό με τις αλκαλικές τροφές.
Τροφές: σπανάκι, σέλινο, καρότα, σύκα, σταφύλια, αγγούρια, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, ακτινίδιο, μαρούλι, ραπανάκια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα σπαράγγια, το κουνουπίδι, μανιτάρια, αβοκάντο.
Καρυκεύματα: πιπερόριζα, τσίλι, κάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, σπόρους μάραθου και τους σπόρους κύμινου.
Λίπη και Έλαια :Λινάρι, αβοκάντο, ελαιόλαδο, κοκοφοινικέλαιο.
Ροφήματα :Φρέσκος χυμός λαχανικών, τσάι, γάλα σόγιας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται χορτοφάγοι αλλά η λέξη κλειδί είναι η «ισορροπία». Είναι αλήθεια ότι το κρέας θα πρέπει να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο (σχεδόν εξαλειφθεί) αλλά τα ψάρια, για παράδειγμα, είναι κάτι περισσότερο από αποδεκτά. Και αν πραγματικά δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε μια μπριζόλα μπορείτε να την φάτε με την προϋπόθεση να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Σχολιάστε